Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2023 7:55

Προσοχή σε botox από ερασιτέχνες
ΕΦΙΣΤΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΘΗΝΑ

Την προσοχή των πολιτών για αισθητικές επεμβατικές πράξεις που πραγματοποιούνται από μη γιατρούς εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Ειδικότερα όπως επισημαίνει ο ΙΣΑ, πληθαίνουν οι καταγγελίες τον τελευταίο καιρό ότι κάποιοι μη γιατροί εκτελούν σε μη αδειοδοτημένους φορείς ΠΦΥ (ιατρεία) επεμβατικές ιατρικές πράξεις αισθητικής φύσεως όπως είναι η εφαρμογή βοτουλινικής τοξίνης [botox], η εφαρμογή δερματικών εμφυτευμάτων, νήματα ή άλλες ενέσιμες αισθητικές θεραπείες προσώπου ή σώματος, ενδεχόμενα με χρήση υλικών με αμφίβολη ποιότητα και άγνωστη προέλευση.

Το αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι ότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για παραμορφώσεις προσώπου ή άλλων μερών του σώματος, δυσμορφίες, νεκρώσεις, λοιμώξεις, αλλεργικές αντιδράσεις κλπ. Ο ΙΣΑ εφιστά την προσοχή στο κοινό, για λόγους προστασίας της υγείας του και νομιμότητας. Οι πράξεις αυτές αποτελούν ιατρική πράξη που εκτελείται αποκλειστικά από ιατρούς και συγκεκριμένα από δερματολόγους ή πλαστικούς χειρουργούς, οι οποίοι διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση, εμπειρία και άδεια άσκηση επαγγέλματος σε νόμιμα αδειοδοτημένους χώρους, τους οποίους μπορεί εύκολα να εντοπίσει κάθε ενδιαφερόμενος στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ.

 

Απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος της αποζημίωσής τους οι Εθνοφύλακες

ΑΘΗΝΑ
Οι Εθνοφύλακες απαλλάσσονται πλέον από τον φόρο εισοδήματος της αποζημίωσης τους, όπως καθορίζει ΚΥΑ που υπογράφηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς. Ειδικότερα, ο υφυπ. Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς, υπέγραψαν Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την απαλλαγή από κάθε είδους φόρο της ημερησίας αποζημίωσης των Εθνοφυλάκων που συμμετέχουν σε αποστολές.
Σημειώνεται πως η αποστολή της Εθνοφυλακής συνίσταται στη συμβολή στην άμυνα της χώρας, καθώς και στην ενίσχυση και υποβοήθηση των Ε.Δ. στην εκπλήρωση της αποστολής τους.

 

Προφυλακίστηκαν οι 3 κατηγορούμενες για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

ΑΘΗΝΑ
Προφυλακίστηκαν και οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τον θάνατο της Φαίης Μπακογιώργου. Οι τρεις κατηγορούμενες απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, που αποφάσισε την προσωρινή τους κράτηση. Σημειώνεται ότι οι τρεις γυναίκες είναι αντιμέτωπες με σωρεία βαρύτατων κατηγοριών -μεταξύ άλλων για βάναυση κακοποίηση και δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, τον Οκτώβριο του 2021.
Οι τρεις κατηγορούμενες, μητέρα και αδελφή του θύματος καθώς και η σπιτονοικοκυρά τους, είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν χθες από τη 15η τακτική ανακρίτρια, που χειρίζεται τη φρικιαστική υπόθεση. Εναντίον τους η δικαστική λειτουργός εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κρίνοντας ότι οι τρεις κατηγορούμενες είναι επικίνδυνες για τη διάπραξη νέων αδικημάτων ενώ στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος τους αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, καθώς φέρεται να τύλιξαν το πτώμα της Φαίης και το πέταξαν τα σκουπίδια.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass