Διέφυγε στη Ρωσία η κατάσκοπος «Μαρία Τ.»

Νέα στοιχεία για την ταυτότητα και τις δραστηριότητές της, μετά από …ανακοίνωση της ΕΥΠ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2023 9:00

Νέες πληροφορίες για την υπόθεση κατασκοπείας, που αποκάλυψε η ΕΥΠ αναφορικά με τη «Μαρία Τ.» και την ειδική κατηγορία κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals» βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την Πέμπτη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Καθημερινής», η «Μαρία Τ.», από τον Ιανουάριο φέρεται να βρίσκεται στη Ρωσία.


Όσο βρισκόταν στην Αθήνα, ζούσε στο Παγκράτι και στην ίδια περιοχή, διατηρούσε κατάστημα ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σύζυγός της, ο οποίος επίσης φέρεται να είναι κατάσκοπος, έως τις αρχές του 2023 βρισκόταν στη Βραζιλία.
Νωρίτερα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών γνωστοποίησε την υπόθεση μέσω ανακοίνωσης, υπογραμμίζοντας τον τρόπο δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας.
Η ΕΥΠ στην ανακοίνωση ανέφερε: «Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως “Μαρία Τ.”, η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στην πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος “Irina A.S.” που δρούσε στη χώρα μας υπό “βαθύ κάλυμμα”».
Η ανακοίνωση της ΕΥΠ συνεχίζει: «Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο “illegals“.
Νέα στοιχεία
Περίεργα παιχνίδια κατασκοπείας παίζονται τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση (γεγονός σπάνιο) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, για την κατάσκοπο «Μαρία Τ» η οποία έχει πραγματικό όνομα «Irina A.S.», είναι ελληνικής καταγωγής με κατάστημα χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην οδό Αρριανού στο Παγκράτι.
Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν ποια είναι η... κατάσκοπος, η οποία φέρεται να έχει δράση στη χώρα μας και σύμφωνα με την ΕΥΠ αποκαλύφθηκε διείσδυση ξένων υπηρεσιών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις επίσημες Aρχές, η «Irina A. S.» δρούσε στην Ελλάδα υπό «βαθύ κάλυμμα». Μάλιστα φέρεται να είχε στρατολογηθεί και εκπαιδευτεί από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας και να ήταν μέλος μίας ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο «illegals».
Η «Μαρία Τσάλλα» όπως παρουσιάζεται, διατηρεί κατάστημα με το όνομα «Γαλάζιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass