Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2023 7:50

ΥΠΑΑΤ: Πληρωμές 4,6 εκατ. για σπάνιες φυλές αγροτικών ζώων
ΑΘΗΝΑ
Ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί σήμερα η πίστωση 4.619.061,5 ευρώ προς 772 δικαιούχους της Δράσης «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων». Όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η πληρωμή αφορά 514 δικαιούχους της 1ης Πρόσκλησης με ποσό ύψους 3.502.802,3 ευρώ και 258 δικαιούχους της 2ης πρόσκλησης με ποσό ύψους 1.116.259,2 ευρώ.

 

ΕΟΤ: Πρόγραμμα 500.000 ευρώ για την προβολή της Χίου
ΑΘΗΝΑ
Tην προβολή της Χίου από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού προβλέπει ένα ευρύ πρόγραμμα τουριστικής προβολής ύψους δαπάνης 500.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Η σχετική προγραμματική σύμβαση, μεταξύ του ΕΟΤ και του Δήμου Χίου, επικυρώθηκε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, παρουσία του υπουργού και βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη. Το πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια της πρώτης χρηματοδότησης του 2020-2021 και αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη Χίο να προβάλλει το τουριστικό της προϊόν στο εξωτερικό. Η σύμβαση έχει διάρκεια 12 μηνών και 3 στάδια υλοποίησης. Σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, χαρακτήρισε τη Χίο, «ως ένα από τα νησιά που θα είναι τα επόμενα χρόνια σε τροχιά ανάπτυξης και που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο νέο είδος τουριστικού προϊόντος που η ελληνική κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει».

 

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ νότια των Κυθήρων
Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες το απόγευμα στις 18:36 στον θαλάσσιο χώρο κοντά στα Κύθηρα και την Κρήτη. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή 106 χλμ. νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Επίσης, το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται μόλις στα 10 χλμ. Σημειώνεται, ότι αρχικά έγινε λόγος για 5,4 Ρίχτερ.

 

Η νέα διοίκηση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
ΑΘΗΝΑ
Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την εκλογή του κ. Αντώνη Καρρά στη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας. Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ αποφασίστηκε συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στο ΔΣ μετέχουν ακόμη οι Κ. Μανιάτης (γεν. γραμματέας), Ι. Ξυπνητός (α’ αντιπρόεδρος), Αθ. Μάστορας (αναπλ. γραμματέας), Π. Καλοφωλιάς (ταμίας), Χ. Πιστεύος, Α. Βασιλάκης, Ν. Μπρίλης, Γ. Γκαραβέλας, Κ. Κιβρακίδης, Μ. Χαροκόπος, Δ. Καρέλης, Ε. Υφαντής, Ε. Αδάμ, Γ. Αδαμίδης, Γ. Αρκουλάκης, Χ. Αφεντόγλου, Ν. Γεωργακόπουλος, Β. Γκαραβέλλα, Σ. Ζαχαρέγκας, Φ. Θανέλλας, Π. Καμπισιούλης, Θ. Καραμπίκας, Σ. Κουνούκλας, Β. Κουρουνιώτης, Ι. Μαρκουλής, Γ. Μαρτζακλής, Γ. Μπούκουρας, Γ. Νικήτας, Λ. Ντάτσης, Ν. Χατζάρας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass