Εξώδικο Ιntellexa στην PEGA

*Αμφισβητεί τη νομιμότητα της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές * Αιχμηρή δήλωση Στ. Κούλογλου

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2023 8:45

ΑΘΗΝΑ


 Η Ιntellexa, η εταιρεία που συνδέθηκε με το κακόβουλο λογισμικό Predator, απέστειλε εξώδικο στην PEGA, με το οποίο αμφισβητεί τη νομιμότητα της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.
Η Ιntellexa αμφισβητεί τη νομιμότητα και το κύρος των ενεργειών της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA και στέλνει επιστολή – εξώδικο.
Αίσθηση προκαλεί η επιστολή – εξώδικο της εταιρείας που έχει συνδεθεί με το Predator, Intellexa, προς την Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές, PEGA, που απέστειλε η εταιρεία Intellexa πριν από λίγες μέρες και κοινοποιήθηκε στα μέλη της από τον πρόεδρο της Επιτροπής.
Στο κείμενο του εξωδίκου ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρείας, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για αμφισβήτηση της νομιμότητας και του κύρους των ενεργειών της Επιτροπής και επιφυλάσσεται να κινηθεί εναντίον της, για να αντιμετωπίσει τους «ισχυρισμούς» της Επιτροπής και τις δημόσιες τοποθετήσεις.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ
Σχολιάζοντας την επιστολή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA, Στέλιος Κούλογλου, αναφέρει:
«Τα μέλη της PEGA ένιωσαν μεγάλη έκπληξη και αμηχανία, διαβάζοντας την επιστολή καθώς είναι πρωτοφανές φαινόμενο μια εταιρεία να αμφισβητεί τη νομιμότητα των ενεργειών μιας ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής επιτροπής με πολύ ισχυρή και διευρυμένη εντολή ή, ακόμα περισσότερο, να επιχειρεί να εκφοβίσει εμμέσως τα μέλη της».
Όπως συμπληρώνει: «Η Intellexa, που αρνήθηκε προηγουμένως να συναντήσει την Εξεταστική Επιτροπή, τώρα επικοινωνεί με εξώδικο. Λίγο πριν τις ελληνικές εκλογές επιχειρεί να ανακόψει την κριτική που διατυπώνεται στο υψηλότερο επίπεδο και να επηρεάσει το περιεχόμενο και την ψήφιση των Εκθέσεων που αναμένουν ότι θα είναι καταπέλτης για τις πολιτικές ευθύνες και τη θεσμική εκτροπή της ελληνικής κυβέρνησης.
»Η Ιntellexa, που προστατεύτηκε από την κυβέρνηση με κάθε τρόπο, επιβεβαιώνει απόλυτα την άποψη ότι ανταποδίδει τη στήριξη και εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης και τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών. Το εξώδικο προς την PEGA μοιάζει να εκπροσωπεί το Μέγαρο Μαξίμου και όχι την ίδια την εταιρεία, που είχε πολλές ευκαιρίες να συνεργαστεί με την Επιτροπή αλλά αρνήθηκε».
«Aς μη σχολιάσουμε περαιτέρω πόσο αλγεινή εντύπωση προκαλεί στις Βρυξέλλες ο κακώς εννοούμενος ”επαρχιωτισμός” αυτής της κίνησης, που υπενθυμίζει ότι η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ, βρίσκεται στην ίδια “λέσχη” με την Ουγγαρία και την Πολωνία» καταλήγει ο Στέλιος Κούλογλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass