Δεν άλλαξε τίποτα με τους πλειστηριασμούς

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2023 7:00

ΑΘΗΝΑ
Διαβεβαιώσεις ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τους πλειστηριασμούς και την προστασία της πρώτης κατοικίας» αλλά και πως η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου, «με μεγάλη πλειοψηφία, απλώς επιβεβαιώνει έναν νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας το 2015», έδωσε μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του στον «ΣΚΑΪ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.


Μιλώντας για την προστασία των δανειοληπτών επισήμανε πως για να μη βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί υπάρχουν δύο πυλώνες, ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι διμερείς ρυθμίσεις που κάνουν οι servicers και οι τράπεζες με τον κόσμο, μέσω εργαλείων που έχει η κυβέρνηση για τους πιο ευάλωτους, επιδότησης του δανείου.
«Έχουν γίνει ρυθμίσεις χρέους 27 δισεκατομμυρίων ευρώ σε πάνω από 550.000 δανειολήπτες», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο κατήγγειλε ότι «εδώ επιχειρείται μια σπέκουλα και μια υποκρισία».
Επισημαίνοντας επίσης πως σκοπός δεν είναι να προστατεύονται οι κακοπληρωτές αλλά εκείνοι που πραγματικά έχουν ανάγκη, τόνισε ότι υπάρχουν μέτρα που δίνουν τη δυνατότητα στους πιο ευάλωτους να ρυθμίσουν ή να αναστείλουν την οποιαδήποτε δικαστική τους περιπέτεια.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, το θέμα δεν είναι «με συνεχείς αναστολές να κρύβεις το πρόβλημα κάτω από το χαλί, να επιβαρύνεσαι με τόκους και κάποια στιγμή να γίνεται μη αντιμετωπίσιμο». Και εξήγησε πως η κυβέρνηση έχει κινηθεί στους δύο προαναφερθέντες πυλώνες.

«ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΠΕΚΟΥΛΑ»
Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, τόνισε ότι «επιχειρείται μία σπέκουλα και μία υποκρισία. Είναι επιτομή της υποκρισίας και του φαρισαϊσμού. Η απόφαση επιβεβαίωσε το Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίστηκε το 2015.
Και εκείνοι, οι οποίοι νομοθέτησαν τα πιο αυστηρά μέτρα σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, έκαναν ιδιώνυμο την παρεμπόδισή του, νομοθέτησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έρχονται να κουνήσουν το δάκτυλο στην κυβέρνηση.
Το επικίνδυνο είναι ότι πανικοβάλλουν τον κόσμο και δημιουργούν συνθήκες σπέκουλας ενώ υπάρχουν εργαλεία και τρόποι να πάει ο κόσμος να ρυθμίσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass