Ερωτηματικά για την αντικατάσταση Τσουβάλα

ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ *ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

Δημοσίευση: 02 Σεπ 2022 9:30

ΑΘΗΝΑ
Με μια σκληρή δήλωση απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφορικά με την αντικατάσταση Τσουβάλα.

Νωρίτερα, ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο τέως γ.γ. του Προστασίας του Πολίτη είχε βασική ευθύνη για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και ότι αποφασίστηκε η απομάκρυνσή του μετά το θέμα των παρακολουθήσεων. Η ανακοίνωση Θεοδωρικάκου αναφέρει: «Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία. Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα. Σε ό,τι αφορά την πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ, είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα γενικό γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετή αποστολή του».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
«Παρά την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές.
Σήμερα ξαφνικά -και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών- αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε, παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε. Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση για την αντικατάσταση του Κωνσταντίνου Τσουβάλα .Από τη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν ότι η απόφαση της αντικατάστασής του «δημιουργεί ερωτηματικά, επί των οποίων θα αναζητηθούν απαντήσεις».
Αναλυτικά: «Σήμερα η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στην τραγωδία στο Μάτι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης ΝΔ, αντικαθίσταται. Δεδομένων δημοσιευμάτων του προηγούμενου διαστήματος σύμφωνα με τα οποία εταιρείες σχετιζόμενες και με τη διάθεση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην Ελλάδα, είχαν συμβάσεις με την ΕΛ.ΑΣ., η εν λόγω αντικατάσταση δημιουργεί ερωτηματικά επί των οποίων θα αναζητηθούν απαντήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass