Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2022 9:30

Πνίγηκε 15χρονος σε παραλία της Χαλκιδικής
Μπροστά σε πολλούς λουόμενους και ναυαγοσώστη

Σοκ έχει προκαλέσει η τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ένας 15χρονος ανασύρθηκε νεκρός από την παραλία των Νέων Φλογητών στη Χαλκιδική, την ώρα που έκανε μπάνιο με την παρέα του. Μόλις ο πατέρας του 15χρονου ενημερώθηκε για τον θάνατο του παιδιού του, λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.


Ο 15χρονος είχε καταγωγή από το Λιποχώρι Σκύδρας και μαζί με τους φίλους του αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μία μονοήμερη εκδρομή στην περιοχή της Χαλκιδικής.
Έφτασαν με τουριστικό λεωφορείο και, στη συνέχεια, η παρέα των παιδιών κάθησε σε ένα beach bar των Νέων Φλογητών, προκειμένου να κολυμπήσουν.
Ήταν περίπου 12 το μεσημέρι όταν οι φίλοι του άτυχου παιδιού φέρεται να αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, όσο εκείνος βρισκόταν μέσα στη θάλασσα, καθώς του μιλούσαν και δεν ανταποκρινόταν. Στην αρχή, μάλιστα, πίστεψαν ότι ο 15χρονος τους έκανε πλάκα, γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι ο φίλος τους βρισκόταν στο νερό χωρίς τις αισθήσεις του.
Λουόμενοι έβγαλαν τον 15χρονο από τη θάλασσα και προσπάθησαν για ώρα να τον επαναφέρουν.
Να σημειωθεί ότι στην παραλία υπήρχε ναυαγοσώστης, ενώ για την επαναφορά του άτυχου νεαρού χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής που υπήρχε στο σημείο.
Σε λίγα λεπτά, στην παραλία έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρέλαβε τον νεαρό για να τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Μουδανιών. Δυστυχώς, όμως, ο άτυχος 15χρονος κατέληξε.
Οι πρώτες ενδείξεις από το Λιμενικό Σώμα είναι ότι ο ανήλικος πνίγηκε, ωστόσο, θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή ώστε να αποσαφηνιστούν πλήρως τα αίτια της τραγωδίας.

 

Δημοσιογράφος μπήκε κρυφά σε Δομή μεταναστών στον Εβρο
Μας παραπλάνησε λέει ο Μηταράκης* Τι υποστηρίζει ο ίδιος

Ότι εξαπάτησε τις ελληνικές αρχές υποβάλλοντος παραπλανητικό αίτημα για εισδοχή στο ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα -σαν υποτιθέμενο μέλος ΜΚΟ- κατηγορεί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τον δημοσιογράφο του Spiegel, Γιώργο Χρηστίδη.
Ο δημοσιογράφος του γερμανικού μέσου ενημέρωσης φέρεται να παραπλάνησε τις ελληνικές αρχές προκειμένου να πάρει συνεντεύξεις από τους 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στο Έβρο γύρω στα μέσα Αυγούστου. Με την ανακοίνωση, το υπουργείο Μετανάστευσης απαντά πως θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες για την παράνομη είσοδο του δημοσιογράφου στη δομή.
Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης αναφέρει πως αναπάντητα παραμένουν ακόμη πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συνέβη με τους 38 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε νησίδα στον Έβρο, ενώ επισημαίνει πως υπάρχουν σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και τις περιγραφές για το πώς έφτασαν ως εκεί.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μετανάστευσης αναφέρει πως δόθηκε άδεια σε μέλη ΜΚΟ -από την αρμόδια Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης- να εισέλθουν στο ΚΥΤ Φυλακίου στην Ορεστιάδα, όπου έχουν μεταφερθεί από τις 16 Αυγούστου οι συνολικά 38 μετανάστες, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης τους.
Η εισδοχή τους στο ΚΥΤ έγινε στο πλαίσιο οικοδόμησης ανθεκτικών και διαχρονικών σχέσεων καλής συνεργασίας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών. Μέσα στα μέλη, ωστόσο, διαπιστώθηκε πως είχε εισχωρήσει κρυφά ανταποκριτής ξένου μέσου ενημέρωσης σκοπεύοντας να πάρει συνεντεύξεις από τους μετανάστες, τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη παροχή εξηγήσεων στις ελληνικές αρμόδιες αρχές.
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος του Der Spiegel υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το αν πράγματι πέθανε -όπως φημολογείται- η 5χρονη Μαρία από τσίμπημα σκορπιού, κόρης ενός εκ των συνολικά 38 μεταναστών, τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Αυγούστου. Σε δημοσίευμά του στο Spiegel, ο Γιώργος Χρηστίδης ισχυρίζεται ότι πράγματι η 5χρονη Μαρία έχασε τη ζωή της στη νησίδα του Έβρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass