Θα ζητήσει έλεγχο του κινητού της η Τουλουπάκη

Από την επιτροπή PEGA για πιθανές υποκλοπές

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2022 9:10

Η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη σύμφωνα με την Εφημερίδα «Εστία» προτίθεται να ζητήσει από την αρμόδια επιτροπή του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου PEGA έλεγχο του κινητού τηλεφώνου για το ενδεχόμενο να έχει πέσει και η ίδια θύμα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” η εισαγγελική λειτουργός έχει αποστείλει επιστολή με σχετικό αίτημα για έλεγχο του κινητού της προς το μέλος της επιτροπής Ολλανδής ευρωβουλεύτριας Σοφι Ιν τ Βελντ πού ανήκει στην ευρωομάδα Renew Europe (είναι η ομάδα που έχει ενταχθεί και ο κ. Γιώργος Κύρτσος).
Να υπενθυμίσουμε ότι εισαγγελική λειτουργός Ελένη Τουλουπάκη έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία όχι για το σκάνδαλο της novartis αλλά με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση που συνδέεται με τη λεγόμενη δικογραφία Ξάνθου- Κουρουμπλή γιατί σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα που την παραπέμπει στο ειδικό δικαστήριο δεν διαβίβασε αμέσως στη βουλή με ρητή αναφορά που είχαν καταθέσει στις 21 Φεβρουαρίου 2017 τρεις βουλευτές ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος, Χριστοφιλοπούλου, Κεγκέρογλου) και με την οποία ζητούσαν να ελεγχθεί ο πρώην υπουργός υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής γιατί μη ανατιμολόγηση φαρμάκων στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2015.
Η ειδική επιτροπή PEGA έχει συσταθεί προκειμένου να διερευνά τη χρήση κακόβουλων λογισμικών για την παρακολούθηση ευρωπαίων αξιωματούχων και σε έναν τέτοιο έλεγχο εντοπίστηκε το Predator στο κινητό Ανδρουλάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass