Τ. ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ:

Ιθαγένεια με διαφάνεια, ταχύτητα και αντικειμενικότητα

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 15:35

ΑΘΗΝΑ
Στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον γενικό γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιο Μπαλέρμπα παραδόθηκε η έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας από τον διοικητή της Άγγελο Μπίνη.


Παραλαμβάνοντας την έκθεση που θα αποτελέσει πιλότο για όλο το Δημόσιο, καθώς στηρίζεται σε πραγματικά στοιχεία για την εφαρμογή ρεαλιστικών πολιτικών και μεταρρυθμίσεων ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό θα γίνεται με όρους αντικειμενικότητας, ταχύτητας και απόλυτης διαφάνειας, και επομένως και ισονομίας που είναι ένα βασικό ζητούμενο και στην εποχή μας». Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι τα συμπεράσματα, που περιλαμβάνονται στη μελέτη, θα αποτελέσουν βασικά σημεία σχετικού νομοσχεδίου.
Ο κ. Μπίνης επισήμανε ότι η έκθεση είναι ένα καινοτόμο εργαλείο που εισάγεται για πρώτη φορά στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ ο κ. Μπαλέρμπας υπογράμμισε ότι ανοίγει νέους δρόμους για το Δημόσιο καθώς θεμελιώνει μια νέα διοικητική κουλτούρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass