Ούτε αντίσταση, ούτε μαγκιά η ανεμελιά

Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, δήλωσε ο Ν. Χαρδαλιάς για τις συγκεντρώσεις - Χαρίτσης: Οχι στην καταστολή - ΚΚΕ: Περισσότεροι χώροι

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2020 13:31

ΑΘΗΝΑ
Τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα φτάνουν πλέον τα 148, καθώς ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε έναν νέο θάνατο.


Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, τα νέα κρούσματα είναι 15 με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 να ανέρχεται σε 2.678. Επιπλέον οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 33. Νωρίτερα, χθες 7 Μαΐου, έγινε γνωστό ότι κατέληξε ένας άνδρας 75 ετών στο ΝΜΙΤΣ. Ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

 

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΧΑΡΔΑΛΙΑ
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Η πανδημία είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει τελειώσει και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν αν δεν είμαστε προσεκτικοί» και πρόσθεσε ότι «στόχος όλων μας είναι να μην κάνουμε βήματα προς τα πίσω».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς στις εικόνες συνωστισμού σε πλατείες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.
«Θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ζωή, των φίλων τους. Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα» ενώ διευκρίνισε πως η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της.
«Δεν είναι ζήτημα της αστυνομίας, είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης» τόνισε και πρόσθεσε πως «οι δραματικές εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι πολύ πρόσφατες για να τις ξεχάσουμε».
«Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι ούτε μαγκιά δείχνουν. Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές όχι τον κορονοϊό» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Αναφερόμενος στον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα σχολεία, τόνισε πως περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών, οι σχολικές αιθουσες πρέπει να διαμορφωθούν με έναν μαθητη ανά θρανίο, ενώ ο μέγιστος αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη ανέρχεται σε 15 μαθητές. Διευκρίνισε πως η απόσταση μεταξύ των μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μήκος αλλιώς το τμήμα θα χωρίζεται σε υποτμήματα, ενώ στα διαλείμματα θα γίνεται σταδιακή έξοδος στο προαύλιο. Οι αίθουσες θα πρέπει να αερίζονται ενώ πλέον απαγορεύονται τα παιχνίδια με μπάλα.
Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις εκτός νομών, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι αυτές επιτρέπονται μόνο για λόγους τροφοδοσίας, υγείας και επαγγελματικής απασχόλησης και εφόσον αποδεικνύονται από τα αντίστοιχα έγγραφα. Επισήμανε ότι η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα θα γίνει στις 18 Μαΐου, ενώ προς τα νησιά θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα για το πότε θα αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης.

 

ΧΑΡΙΤΣΗΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
Η κυβέρνηση δυναμιτίζει το κλίμα με τη στάση της στην Αγία Παρασκευή, υποστήριξε, χθες ο Αλέξης Χαρίτσης.
Μιλώντας στο Mega, ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι ο κίνδυνος του κορονοϊού δεν έχει εκλείψει και τόνισε ότι οι πολίτες οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και την αποφυγή του συνωστισμού. Από την άλλη, τόνισε ότι η κυβέρνηση δυναμιτίζει το κλίμα με τη στάση της σε περιπτώσεις όπως στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής, ενώ την κατηγορεί ότι έστειλε λάθος μήνυμα με το άνοιγμα των σχολείων. 
Παράλληλα, τόνισε ότι χρειάζεται σοβαροί χειρισμοί και επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι βιάστηκε να αποδείξει ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Πρόσθεσε, επίσης, ότι το χειρότερο που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να καταφύγει στις απαγορεύσεις και την καταστολή, καθώς κάτι τέτοιο παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. «Χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρή συζήτηση και δημόσιες παρεμβάσεις», τόνισε.

 

ΚΚΕ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ  
Αντί η κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ και να καταφεύγει σε απαγορεύσεις και κλείσιμο πλατειών, οφείλει να εξασφαλίσει περισσότερους δημόσιους χώρους στον ασφυκτικό αστικό ιστό, σημειώνει μέσω σχολίου του το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. «Μετά από 2 μήνες εγκλεισμού είναι αυτονόητη σωματική και ψυχική ανάγκη η «έξοδος από το σπίτι».
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ και να καταφεύγει σε απαγορεύσεις και κλείσιμο πλατειών, οφείλει να εξασφαλίσει περισσότερους δημόσιους χώρους, μέσα στον ασφυκτικό αστικό ιστό, προκειμένου και αυτή η ανάγκη να ικανοποιείται και να αποφεύγονται φαινόμενα συγχρωτισμού.
Δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι εδώ και εβδομάδες τηρούσαν με ευθύνη και αποφασιστικότητα τα μέτρα προστασίας, να έγιναν ξαφνικά «ανεύθυνοι» και «αντικοινωνικοί», όπως προσπαθεί να τους βαφτίσει η κυβέρνηση», σημειώνει το κόμμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass