Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Αποκατάστασης

ΕΡΩΤΗΣΗ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2020 17:40

Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» και βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με τους

απλήρωτους εργαζομένους των Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας σε Λάρισα και Καρδίτσα και τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν τα αρμόδια Υπουργεία για την επίλυση του προβλήματος. Όπως αναφέρει στην ερώτησή του «σύμφωνα με ανακοινώσεις Σωματείου Ιδιωτικής Υγείας Λάρισας της 8ης Απριλίου 2020, καθώς και Σωματείου εργαζομένων Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην Καρδίτσα, της 15ης Απριλίου 2020, οι εργαζόμενοι Κέντρων Αποκατάστασης και Αποθεραπείας αυτών των πόλεων παραμένουν απλήρωτοι, επί σειρά μηνών. Βάσει των ανακοινώσεών τους, έχουν προσφύγει στον Επιθεωρητή Εργασίας, ώστε να γίνουν όσες νόμιμες διαδικασίες προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σημειωτέον, βάσει των καταγγελιών που δεχτήκαμε, ούτε τους αποδίδονται τα δεδουλευμένα, αλλά ούτε και τους απολύουν, καθιστώντας τους εγκλωβισμένους επί μήνες (έως και 9-10). Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. υπουργοί: 1. Προτίθεσθε να προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ως άνω εργαζόμενοι και να τους αποδοθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και όποιο άλλo προβλεπόμενο επίδομα (π.χ. Δώρο Πάσχα) δικαιούνται, βάσει του Εργασιακού Δικαίου; 2. Προτίθεσθε να λάβετε τη σχετική πρόνοια, ώστε να θεωρηθεί πληττόμενη κατηγορία εργαζομένων η ως άνω και να ενταχθεί στους δικαιούχους της επιδοματικής ενίσχυσης της τρέχουσας περιόδου μέτρων ενίσχυσης των πληττόμενων λόγω απαγορεύσεων ένεκα κορονοϊού, όπως συμβαίνει και για εκείνους τους εργαζόμενους, που λόγω αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους, δεν εργάζονται μέχρι την άρση των ως άνω περιοριστικών μέτρων;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass