Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 18:18

Συγκρατημένη αισιοδοξία γιατρών για τον Ανδρέα Μικρούτσικο

ΑΘΗΝΑ

Αισιοδοξία εκφράζουν οι θεράποντες γιατροί του Ανδρέα Μικρούτσικου που παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, με το νέο ιατρικό ανακοινωθέν να αναφέρει ότι: «Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή αλλά βαίνει βελτιούμενη».

Tο νέο ιατρικό ανακοινωθέν για την υγεία του Ανδρέα Μικρούτσικου, αναφέρει: «Ανακοινώνεται, ότι ο ασθενής κ. Ανδρέας Μικρούτσικος παραμένει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και κλινικά σταθεροποιημένος, υπό φαρμακευτική αγωγή. Η περαιτέρω διερεύνηση της κατάστασής του, (η οποία κρίνεται σοβαρή αλλά βαίνει βελτιούμενη), προγραμματίζεται για την συνέχεια. Θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση μετά την πάροδο 24ώρου».

Nα θυμίσουμε ότι ο Ανδρέας Μικρούτσικος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο» Αθήνας, το απόγευμα της Παρασκευής 4 Ιανουαρίου, με εικόνα υπερτασικής αιχμής, οξέος πνευμονικού οιδήματος και συνοδό καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια, για την οποία απαιτήθηκε διασωλήνωση και μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Έκτοτε νοσηλεύεται στη Μονάδα Εμφραγμάτων της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Στο πλευρό του παρουσιαστή βρίσκονται όλες τις ημέρες ο γιος του Στέργιος και η πρώην σύντροφός του Σοφία Βόσσου. Η τραγουδίστρια, μιλώντας στο Star είπε πως «η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε μετά την κηδεία του αδερφού του Θάνου Μικρούτσικου. "Είχε έλλειψη οξυγόνου ο άνθρωπος. Τον έχουν προληπτικά στη ΜΕΘ και του κάνουν και κάποιες άλλες εξετάσεις. Λόγω της λοίμωξης έχουν αυξηθεί τα λευκά αιμοσφαίρια και ανέβασε πίεση", τόνισε η πρώην σύντροφος του παρουσιαστή.

* * *

Το Σάββατο η κηδεία της Έρρικα Μπρόγιερ

ΑΘΗΝΑ

Πέθανε αργά προχθές η σπουδαία ηθοποιός, χορεύτρια, τραγουδίστρια Έρρικα Μπρόγιερ. Η κηδεία της θα τελεστεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι από το Κοιμητήριο Ζωγράφου. Η Έρρικα Μπρόγιερ έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών, και ο θάνατος της προκάλεσε θλίψη σε όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο και μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου αναγκάστηκε να φύγει από την παράσταση «Η Παριζιάνα», στην οποία συμμετείχε, αφού τα προβλήματα υγείας της επιδεινώθηκαν.Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Αρεταίειο και ο θάνατος της έγινε γνωστός την παραμονή των Φώτων. Κοντά της το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν η κόρη της Σάντρα και η αδελφή της Μαργαρίτα. Η κόρη της, Σάντρα Βουτσά, παρακαλεί αντί για στέφανα να δοθούν χρήματα στο σπίτι του ηθοποιού ή στο ΤΑΣΕΗ (Ταμείο αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών).

Η Έρρικα Μπρόγιερ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942 από Έλληνα πατέρα και μητέρα με καταγωγή από την Αυστρία. Παιδί του ηθοποιού Τέλη Ανθίδη (Αριστοτέλης Μαστραπάς), τόσο η ίδια όσο και η αδελφή της Μαργαρίτα, κράτησαν το επίθετο της μητέρας τους για την καριέρα τους.

Η Έρρικα Μπρόγιερ μεσουράνησε στο χώρο του ελληνικού κινηματογράφου, ως ντουέτο με την αδελφή της, αλλά και αργότερα μόνη της. Το 1961, οι δύο αδελφές έκαναν το ντεμπούτο τους ως δίδυμο στο τραγούδι και το χορό ενώ μόλις ένα χρόνο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους στην ταινία «Όταν λείπει η γάτα» του Αλέκου Σακελλάριου.

Συμμετείχε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Τα 201 καναρίνια» (1964), «Ο ανήφορος» (1964), «Ο ανεμοστρόβιλος» (1964), «Η Παριζιάνα» (1969), «Πίσω μου σ' έχω σατανά» (1971), «Αγάπησα μια πολυθρόνα» (1971), «17 σφαίρες για έναν άγγελο, η αληθινή ιστορία της Ηρώς Κωνσταντοπούλου» (1981), «Οι απέναντι» (1981).

Στην ταινία «Τα 201 καναρίνια» γνωρίστηκε με τον ηθοποιό Κώστα Βουτσά. Έπειτα από δύο χρόνια παντρεύτηκαν και απέκτησαν την κόρη τους, Σάντρα. Ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε πολύ. Αργότερα ξαναπαντρεύτηκε με τον Γιάννη Μαρινάκη.

* * *

ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

Αύριο η Πενταμερής των ΥΠΕΞ Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Ιταλίας και Γαλλίας

ΑΘΗΝΑ

Την Τετάρτη θα διεξαχθεί στο Κάιρο η Πενταμερής Συνάντηση, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Γαλλίας και Ιταλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου της αιγυπτιακής κυβέρνησης οι πέντε υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τον κοινό συντονισμό τους στις προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής πολιτικής επίλυσης στην κρίση της Λιβύης. Παράλληλα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Ιταλίας και Γαλλίας θα συζητήσουν για τη συνολική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως επισημαίνει η αιγυπτιακή εφημερίδα «Αλ Αχράμ» η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών έρχεται λίγες μέρες μετά την πραγματοποίηση τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ, Σάμεχ Σούκρι με τους τέσσερις ομολόγους του όπου συμφώνησαν ότι η πρόσφατη παρέμβαση της Τουρκίας στη Λιβύη θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, στόχος της συνάντησης είναι η αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. «Η συνάντηση γίνεται μέσα στο πλαίσιο των άριστων σχέσεων των πέντε χωρών και της συνεχούς ανταλλαγής απόψεων και συντονισμού για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είπε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Χριστοδουλίδης.

* * *

ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

Απαγχονισμένος βρέθηκε Ιρανός κρατούμενος

ΑΘΗΝΑ

Απαγχονισμένος βρέθηκε το πρωί ένας 31χρονος Ιρανός κρατούμενος στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Από τις Αρχές επιβεβαιώνεται το γεγονός δίχως ωστόσο να δίνεται καμία άλλη πληροφορία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr, στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ της Μόριας κρατούνται αυτή τη στιγμή 85 συνολικά άτομα για τα οποία συντρέχουν διάφοροι λόγοι κράτησης, κυριότερα επειδή θεωρούνται χαμηλού προσφυγικού προφίλ με λιγότερες πιθανότητες να πάρουν άσυλο ή άτομα που επιστρέφουν στην Τουρκία.

* * *

ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Οι ισχυροί άνεμοι έριξαν παπά στη θάλασσα

ΑΘΗΝΑ

Ενα απρόοπτο περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανείων, αφού ένας ιερέας κατάληξε στη θάλασσα στην προσπάθειά του να πετάξει τον σταυρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Σκάλα Κεφαλονιάς. Οπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο του Kefalonia Click, την ώρα που ο ιερέας και οι πιστοί πλησίασαν τα «αγριεμένα» νερά της θάλασσας, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή παρέσυραν τον ιερά με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος.

Αμεσα, και με τη βοήθεια των πιστών ιερέας σηκώθηκε και με τη δεύτερη ευκαιρία έριξε τον σταυρό, ο οποίος ήταν δεμένος με σχοινί λόγω της κακοκαιρίας, στα παγωμένα νερά. Για την ιστορία μια τολμηρή γυναίκα ήταν εκείνη που μπήκε στο νερό και έπιασε τον σταυρό ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass