ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ:

Δεσμευόμαστε για ξένες επενδύσεις

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2020 18:10

ΑΘΗΝΑ

Ο κ. Πάιατ, ο οποίος θα συνοδεύσει τον κ. Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Τραμπ, με κορυφαία μέλη του Κογκρέσου και με δεξαμενές σκέψης, την ελληνική διασπορά και την αμερικανική επενδυτική κοινότητα, δηλώνει πως έχει σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος στη σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Επισημαίνει πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού αποτελεί τόσο αναγνώριση της ενισχυμένης στρατηγικής εταιρικής σχέσης, όσο και μία ευκαιρία να οικοδομηθεί μια δυναμική για το μέλλον. Δηλώνει ευτυχής που ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Οβάλ Γραφείο τόσο νωρίς στη θητεία της νέας κυβέρνησης.

Αποκαλύπτει πως κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενόψει της επίσκεψης στις ΗΠΑ, συμφώνησαν πως αυτές οι συναντήσεις θα είναι μια κρίσιμη ευκαιρία για τον κ. Μητσοτάκη να μοιραστεί την ιστορία του μετασχηματισμού της Ελλάδας και να υπογραμμίσει την απίστευτη πρόταση αξίας που αντιπροσωπεύει η Ελλάδα. Όπως λέει ο κ. Πάιατ στη Greek News, η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα αξιοποιήσει τη δικομματική, όπως και του συνόλου της κυβέρνησης, υποστήριξη που απολαμβάνει η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας στην Ουάσινγκτον. Αυτό απέδειξαν, άλλωστε, όπως λέει, η υπογραφή από τον πρόεδρο Τραμπ του νόμου East Med την περασμένη εβδομάδα και η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Πομπέο στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο, για να υπογράψει την επικαιροποιημένη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας και να ξεκινήσει τον δεύτερο Στρατηγικό Διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεσμεύεται να βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει καθώς κάνει μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας», τονίζει ο Αμερικανός πρέσβης. Χαρακτηρίζει την Ελλάδα «πυλώνα σταθερότητας και φύλακα της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας στη στρατηγικά σημαντική περιοχή που εκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα». «Μια χώρα που μοιράζεται τους στόχους και τις αξίες μας», υπογραμμίζει. «Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο θα προωθήσει περαιτέρω το όραμά μας για ένα κοινό μέλλον ως σταθεροί και αξιόπιστοι εταίροι, οι οποίοι θα συνεργαστούν για την αντιμετώπιση θεμάτων σε αυτή την περίπλοκη γειτονιά», καταλήγει ο κ. Πάιατ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass