Διεθνές κύμα αλληλεγγύης

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2018 18:02

ΑΘΗΝΑ

Τα συλλυπητήρια τους εξέφρασαν αρχηγοί κρατών μέσω επιστολών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Επιστολή στήριξης στον Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL), Γκάμπι Τσίμερ ενώ τα συλλυπητήρια του εξέφρασε για τα θύματα και ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας. «Βρισκόμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε είδους βοήθεια» ανέφερε σε επιστολή του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιστολές προς τον ΠτΔ απέστειλαν αρχηγοί κρατών, εκφράζοντας επίσης τα συλλυπητήρια τους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, τα συλλυπητήρια τους για την τραγωδία έχουν εκφράσει μέσω επιστολής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Aleksandar Vucic, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, Dalia Grybauskaité, ο Πρόεδρος της Ιρλανδίας, Michael D. Higgins, ο Πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Alain Berset, ο Πρόεδρος της Γεωργίας, Giorgi Margvelashvilli, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Rumen Radev, ο βασιλιάς της Ολλανδίας, Willem-Alexander R., ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας, Ader Janos και ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ilir Meta, ενώ συλλυπητήρια επιστολή απέστειλε και στον Πρ. Παυλόπουλο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Thomas Bach.

Επιστολή προς τον ΠτΔ απέστειλε και ο Τούρκος Πρόεδρος τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα στηρίξει την Ελλάδα σε μια τέτοια οδυνηρή κατάσταση ενώ ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

*Λουλούδια έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Ρωσία κατέθεσε ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο «Μιρ» ο πρόεδρος του Συλλόγου, Χρήστος Ταχτσίδης, δήλωσε ότι πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία για ένα κράτος μικρό όπως είναι η Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι εξαιρετικά θλιβερό που δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν μέσα στα σπίτια τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass