Ποιος θέλει να σώσει ένα παραδοσιακό αλιευτικό;

ΑΠΟ ΤΑ 42 ΞΥΛΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2018 18:00

Προθεσμία έως τις 15 Αυγούστου έχουν οι φορείς που ενδιαφέρονται να αναλάβουν τη διάσωση ξύλινων παραδοσιακών αλιευτικών σκαφών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι φορείς που θα επιλεγούν, θα αναλάβουν υποχρεωτικά όλες τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις διατήρησης και συντήρησης των σκαφών, καθώς και τα έξοδα μεταφοράς τους στον χώρο έκθεσής τους.

Μέχρι σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 6.1.10 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020 - Οριστική Παύση Αλιευτικών Δραστηριοτήτων, έχουν αποσυρθεί συνολικά 450 ξύλινα σκάφη. Από αυτά, 42 έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο, σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Πολιτισμού και Ναυτιλίας, για ένταξη στη διαδικασία χαρακτηρισμού τους ως παραδοσιακά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, πριν από λίγες ημέρες, στο «Πρακτορείο FM», «μιλάμε για παραδοσιακά σκάφη με τεράστια πολιτισμική και πολιτιστική αξία». «Για να αποφευχθούν τα εγκλήματα του παρελθόντος και παρά το γεγονός ότι η αρμοδιότητα του ΥΠΑΑΤ περιορίζεται στην απόσυρση των εν λόγω σκαφών, αναλάβαμε μία προσπάθεια για τη διάσωση των παραδοσιακών σκαφών, η οποία έχει ήδη υποστηριχθεί από πολλούς φορείς, δήμους, απλούς πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Αποστόλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass