ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ ΣΤΑ 79 ΤΟΥ

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2017 18:20

ΑΘΗΝΑ

Εφυγε από τη ζωή χθες ο δημοσιογράφος Βίκτωρ Νέτας.

Ο Βίκτωρ Νέτας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας, πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

Είχε γεννηθεί τον Ιούνιο του 1938 στη Θεσσαλονίκη, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκη.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και πολιτικός συντάκτης αρχικά σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και έπειτα σε αθηναϊκές εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας (Τα Νέα, Το Βήμα, Ελευθεροτυπία κτλ). Κατά τη διάρκεια της χουντικής επταετίας εκτοπίστηκε για τρία χρόνια (1968-70) –μεταξύ άλλων και στη Μακρακώμη Φθιώτιδας-ως «επικίνδυνος διά την δημοσίαν τάξιν και την εθνικήν ασφάλειαν».

Στην τρίτη και τελευταία κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, από το Φεβρουάριο του 1964 ως τον Ιούλιο του 1965, υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργείου Προεδρίας της Κυβερνήσεως, ενώ στις δύο πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου, από τον Οκτώβριο του 1981 ως τον Ιούλιο του 1989, διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Ενημερωτικών Εκπομπών της ΕΡΤ.

Την περίοδο 1981-89, ο Βίκτωρ Νέτας ήταν υπεύθυνος για την ανάδειξη ενός εντυπωσιακά μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων μέσω της ΕΡΤ, πολλοί από τους οποίους πρωταγωνίστησαν στη δημοσιογραφική αλλά και δημόσια ζωή της Ελλάδας, όπως η Έλλη Στάη, ο Γιώργος Λιάνης, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, ο Γιώργος Παπαδάκης, η Σεμίνα Διγενή, ο Νάσος Αθανασίου, ο Γιάννης Δημαράς, η Μαρία Χούκλη, ο Σπύρος Χατζάρας κ.α.

Και ο ίδιος ο Νέτας παρουσίαζε πολιτικές και ενημερωτικές εκπομπές στην ΕΡΤ, με πιο γνωστή την εκπομπή «Μ' ανοιχτά χαρτιά» (1982-89).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass