Ουρές στην παγωμένη εθνική Αθηνών-Λαμίας

• Πολλά προβλήματα σε μεγάλο τμήμα της χώρας από πυκνή χιονόπτωση

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2017 15:36

ΑΘΗΝΑ

Εγκλωβισμένοι μέσα τα χιόνια στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Μαρτίνου παρέμειναν εκατοντάδες ΙΧ, ιδιαίτερα όσοι κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία.  

Πριν προλάβει η αστυνομία να κλείσει την εθνική οδό και να διακόψει την κυκλοφορία έτσι ώστε να καθαριστεί το οδόστρωμα, οι οδηγοί που βρίσκονταν μέσα στο τμήμα της ΠΑΘΕ πριν και μετά τον κόμβο του Μαρτίνου εγκλωβίστηκαν με συνέπεια να παραμένει  ως αργά κλειστό το ρεύμα προς Λαμία και με μεγάλη δυσκολία να γίνεται η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα. Στην περιοχή έσπευσαν γερανοφόρα της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό, καθώς τα ΙΧ είχαν ακινητοποιηθεί σε τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και δεν μπορούν να περάσουν ούτε τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
 Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα. Μετά τις 5.30 το απόγευμα, άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο.  Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ. Διευκρίνισε, ότι η εταιρία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.  Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας είχαν ακινητοποιηθεί εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Στο ρεύμα καθόδου από τη Λαμία προς την Αθήνα είχαν εγκλωβιστεί ΙΧ σε ένα μήκος 3 χλμ μετά τα διόδια της Τραγάνας.  Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία είχαμε και στον δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, καθώς η έντονη χιονόπτωση που υπήρχε στην περιοχή δεν επέτρεπε στα εκχιονιστικά να διατηρήσουν καθαρό το οδόστρωμα.
Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό. Προβλήματα υπήρξαν και στα Καλάβρυτα, με ακινητοποιημένα οχήματα στο ύψος του Διακοπτού.
Απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας Καλαβρύτων, ανέφερε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης.
Πρόσθεσε ότι λόγω της χιονόπτωσης στον δρόμο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, μέσω του Μεγάλου Σπηλαίου, ακινητοποιούνται για λίγη ώρα αυτοκίνητα, μέχρι να φθάσει το εκχιονιστικό μηχάνημα, να καθαρίσει το οδόστρωμα και να το ακολουθήσουν με ασφάλεια μέχρι τον προορισμό τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass