Εξι ουρανοξύστες 200 μ. ύψους στο πρώην Ελληνικό

• Υπογραφές σήμερα για το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2017 15:59

ΑΘΗΝΑ

Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές, από τους εμπλεκόμενους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Σωκράτη Φάμελλο και Λυδία Κονιόρδου, στο Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό, το οποίο εγκρίθηκε χωρίς αλλαγές ως προς τα ύψη των ουρανοξυστών.

Το αργότερο έως τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Προεδρικό Διάταγμα περιγράφει ακριβώς το πλαίσιο για τη δόμηση στο Ελληνικό, τι ακριβώς θα γίνει και πού, μαζί με τους όρους δόμησης και χρήση γης.
Το Προεδρικό Διάταγμα πήρε την τελική του μορφή κατά την έκτη κατά σειρά συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Πέμπτη, το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, δηλαδή το κυβερνητικό όργανο που έχει σαν αντικείμενο τα πολεοδομικά και χωροταξικά κάθε μεγάλης επένδυσης σε ακίνητα, και στο οποίο συμμετέχουν οι γενικοί γραμματείς όλων των εμπλεκομένων υπουργείων, ανάμεσα στους οποίους και η Μαρία Βλαζάκη από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό κείμενο που θα προωθηθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δεν εμπεριέχει μεγάλες αλλαγές ως προς το αρχικό master plan του επενδυτή, δηλαδή παραμένουν ως έχουν οι έξι ουρανοξύστες ύψους 200 μέτρων έκαστος, καθώς και όλα τα υπόλοιπα ψηλά κτίρια του επενδυτικού πλάνου.
Εφόσον το Προεδρικό Διάταγμα πάρει σύντομα το "πράσινο φως" από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ανοίγει ο δρόμος ώστε μέσα στο 2018 να ξεκινήσουν τα πρώτα εκσκαφικά έργα στο πρώην αεροδρόμιο.
ΕΡΓΟ ΣΕ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Σύμφωνα με το σχέδιο, το έργο χωρίζεται αρχικά σε δύο γενικές περιοχές, το «τέως αεροδρόμιο», και το «παράκτιο μέτωπο», κάθε μία εκ των οποίων, «σπάει» σε πολλά μικρότερα κομμάτια («γειτονιές»), που συνολικά φτάνουν τα 11, με διαφορετικές μεταξύ τους χρήσεις γης, όρους και περιορισμούς δόμησης. Εξ αυτών, τα 6 τμήματα αφορούν  κυρίως περιοχές κατοικίας.
Η μεγαλύτερη από τις δύο γενικές περιοχές, είναι το «τέως αεροδρόμιο», έκτασης 5.249.873,49 τ.μ. που περιλαμβάνει την έκταση του πρώην αεροδρομίου, και απαρτίζεται από έξι περιοχές προς πολεοδόμηση, μια ζώνη ανάπτυξης και το Μητροπολιτικό Πάρκο.
Κάθε μια από αυτές τις επιμέρους περιοχές έχει πάρει και διαφορετική ονομασία:
«Γειτονιά τέως Ολυμπιακής Αεροπορίας»
«Δυτική Γειτονιά του Πάρκου»
«Ανατολική Γειτονιά του Πάρκου»
«Γειτονιά Επιχειρηματικού Κέντρου Λεωφόρου Βουλιαγμένης»
«Γειτονιά του Λόφου»
«Γειτονιά των Τραχώνων»
«Γειτονιά Τουρισμού-Αναψυχής και Επιχειρηματικού Πάρκου».
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
Η δεύτερη γενική περιοχή είναι αυτή του «παράκτιου μετώπου» που ανέρχεται σε 758.203 τ.μ., περιλαμβάνει την έκταση του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοίας Αγίου Κοσμά, και την έκταση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας, και «σπάει» σε μια περιοχή προς πολεοδόμηση και δύο ζώνες ανάπτυξης. Αθροιστικά πρόκειται για 6.008.076,49 τ.μ. Εδώ έχουμε τις επιμέρους περιοχές:
«Γειτονιά Παραλίας Αγίου Κοσμά»
«Γειτονιά Μαρίνας Αγίου Κοσμά»
«Γειτονιά Ενυδρείου Αγίου Κοσμά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass