Μικρά προβλήματα από τα χιόνια σε πολλές περιοχές

• Οι προβλέψεις για τον καιρό το επόμενο εορταστικό τριήμερο

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2017 15:58

ΑΘΗΝΑ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στις νοτιότερες περιοχές της χώρας, με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, στα νότια πελάγη τοπικά 7 με 9 μποφόρ και στα Κύθηρα πιθανόν τη νύχτα 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα επικρατήσει νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.
ΣΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Χιονίζει, ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας, από νωρίς το πρωί, χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο οδικό δίκτυο, ενώ η χιονόπτωση εντοπίζεται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.
Η κίνηση προς Δομοκό και προς Μπράλο διεξάγεται αλυσίδες, ωστόσο στον δρόμο Λαμίας - Καρπενησίου οι οδηγοί θα χρειαστούν αλυσίδες από τον Τυμφρηστό και πάνω μέχρι τη σήραγγα.
Κανένα πρόβλημα και στην εθνική οδό, όπου έχουμε ασθενή χιονόπτωση ή χιονόνερο σε όλο το πέταλο του Μαλιακού, από το ύψος του Μαρτίνου μέχρι τις Ράχες.
Το σύνολο των εκχιονιστικών των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό. Στους δύο νομούς της Δυτικής Θεσσαλίας, Τρικάλων και Καρδίτσας, χιονίζει, ενώ το κρύο είναι αισθητό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές. Εικοσιπέντε μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι. Μέχρι τώρα το οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζει προβλήματα και είναι ανοικτό, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης.
Χιονόπτωση και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, στα ορεινά και πεδινά, έχουμε και στον νομό Καρδίτσας.  Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Μέχρι τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό.
ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
Χιονίζει από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Στα λευκά ντύθηκαν και τα Καλάβρυτα δημιουργώντας το τέλειο Χριστουγεννιάτικο τοπίο.
Ειδικότερα, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο. Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους.
Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από τον δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Σήμερα Παρασκευή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τη νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης.
Το Σάββατο τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη και θα εξασθενήσουν.
Την Κυριακή αναμένεται να φτάσουν στη χώρα μας νέες ψυχρές αέριες μάζες. Το αποτέλεσμα θα είναι να υπάρξουν νέες χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στα βορειοδυτικά.
Ως αργά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν πιο ανατολικά, ωστόσο το κύμα αυτό θα εξασθενήσει μέχρι το απόγευμα.
Ανήμερα τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αποτέλεσμα αυτού θα είναι η θερμοκρασία στα νησιά και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας να ανέβει πάνω από τους 10 βαθμούς και σε ορισμένες περιοχές να φτάσει ακόμη και στους 15 βαθμούς.
Οι βοριάδες ωστόσο μένουν και έτσι νωρίς το πρωί, αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας θα υπάρχει παγετός και δεν αποκλείεται να υπάρχουν σημεία των δρόμων που θα κρύβουν κινδύνους ειδικά στο επαρχιακό δίκτυο.
Την Τρίτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass