Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής

• Γκρίνια από αποκλεισμένους • Παρασκήνιο για την επιλογή της Φώφης

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2017 15:53

ΑΘΗΝΑ

Έγινε γνωστό  το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, του νέου προοδευτικού φορέα, που συγκροτείται με απόφαση της Φώφης Γεννηματά.  

Η σύνθεσή του είναι εξαμελής και συμμετέχουν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, ευρωβουλευτής, Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του Ποταμιού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων και Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα προεδρεύει η κ. Γεννηματά, η οποία θα διαχειρίζεται την καθημερινή πολιτική δραστηριότητα του νέου φορέα μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο, τον Μάρτιο.
*Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά ήταν να δημιουργήσει ένα «σφικτό» επιτελικό ηγετικό σχήμα μέχρι το Συνέδριο, προκειμένου να μην υπάρχουν παραφωνίες.
Σύμφωνα με στενούς της συνεργάτες, η Φώφη Γεννηματά, επέλεξε τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου με συγκεκριμένες παραμέτρους: Τους αρχηγούς των κομμάτων που συνεργάζονται με τον νέο φορέα (Θεοδωράκης-Ποτάμι, Παπανδρέου-ΚΙΔΗΣΟ, Θεοχαρόπουλος-ΔΗΜΑΡ) και φυσικά τον δεύτερο σε ψήφους ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη και τον τρίτο σε ψήφους δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, αφού δεν μπορούσε να αγνοήσει τη βούληση των πολιτών που προσήλθαν στις κάλπες.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε νωρίτερα χθες με τον Απόστολο Πόντα και τον Γιώργο Γάτσιο με τους οποίους συζήτησε σε κλίμα «αμοιβαίας κατανόησης».
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Η απόφαση Γεννηματά έγινε δεκτή με ανάμικτα συναισθήματα. Κάποιοι, όπως οι Κινήσεις Πολιτών, εξέφρασαν δυσθυμία για το γεγονός ότι δεν μετέχουν στο νέο σχήμα ώστε να αποτυπώνεται μεγαλύτερος πλουραλισμός.
Στελέχη της Χ. Τρικούπη αντέτειναν πως «αν έμπαινε και έβδομος το σχήμα θα έπρεπε να απλώσει πολύ, να μπουν και άλλοι και να φτάσουμε σε 12μελές σχήμα».
Προσέθεταν δε πως έτσι κι αλλιώς το Συνέδριο που θα εκλέξει τα νέα όργανα – το οποίο τοποθετείται τον Μάρτιο – θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα πιο διευρυμένο σχήμα.
ΦΩΦΗ
ΜΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
Συνάντηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη είχε η Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών της ενόψει του συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.
Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, αμέσως μετά τη συνάντηση σημείωναν πως «μας ενώνουν κοινές αγωνίες και κοινοί στόχοι. Εχουμε μπροστά μας μια τεράστια πρόκληση μετά τη μαζική συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων προοδευτικών πολιτών στις 12 και 19 Νοεμβρίου». Προσέθεταν δε πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα ριζοσπαστικό και προοδευτικό πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας» και κατέληγαν: «Η παράταξή μας πρέπει να έχει ισχυρή πολιτική αυτονομία, θεσμική λειτουργία και διαφάνεια. Με συλλογικότητα και εσωτερική δημοκρατία αφήνοντας τα λάθη στο παρελθόν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass