Ερχονται νέες σφοδρές καταιγίδες

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 15:31

ΑΘΗΝΑ

Παγωνιά επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, καθώς το θερμόμετρο έχει σημειώσει σημαντική πτώση, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές η θερμοκρασία έπεσε στους –6 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται:Από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά: A. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν: Την Πέμπτη: Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Την Παρασκευή: Τις προαναφερθείσες περιοχές, τη δυτική και βόρεια Πελοπόννησο, την Κεντρική Στερεά, τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, την υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη. Το Σάββατο: Κατά περιόδους τα ηπειρωτικά (κυρίως τα δυτικά και βόρεια), τα νησιά του Ιονίου και από τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Την Κυριακή:τις πρωινές ώρες τη Θράκη και μέχρι τις βραδινές ώρες τα νησιά του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
B. Τους τοπικά θυελλώδεις νοτίους ανέμους 7 με 8 και στο Αιγαίο. Πιθανώς 9 μποφόρ μέχρι την Κυριακή (03-12-17).
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη οι χαμηλότερες ελάχιστες καταγράφηκαν στο ΧΚ Καϊμακτσαλάν (-10.2), στο ΧΚ Παρνασσού (-6.8), στο ΧΚ Σελίου (-6.3), στο Λαϊλιά Σερρών (-6.1), και στη Βλάστη Κοζάνης (-5.6).
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου αναφέρει πως αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Τετάρτης που θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της επικράτειας.
Ανέφερε ότι θα σημειωθούν εκτεταμένες και συνεχόμενες, σε αρκετές περιοχές, βροχοπτώσεις αλλά και καταιγίδες.
Κυρίως θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η Κεντρική Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά, η Δ-ΒΔ Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και κατά τόπους η Δυτική Μακεδονία.
Ισχυροί νοτιάδες θα αγγίξουν τα επτά, τοπικά ακόμη και τα εννέα μποφόρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass