ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ TECH TALENT SCHOOL

Η «Ωρα του Κώδικα» σε Λάρισα και 3 ακόμη πόλεις

Δημοσίευση: 29 Νοε 2017 21:23

ΑΘΗΝΑ

Εκπαιδευτικές δράσεις στην Αθήνα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και την Τήνο για την εξοικείωση των μαθητών σε θέματα της επιστήμης των υπολογιστών διοργανώνει το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακές δεξιότητες, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο εορτασμό της Ώρας του Κώδικα (Hour of Code), με την υποστήριξη της Microsoft.


H «Ώρα του Κώδικα», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε περισσότερες από 180 χώρες. Πρόκειται για μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον προγραμματισμό και να δείξει ότι μπορεί ο καθένας να διδαχθεί τα βασικά. Χάρη σε αυτήν την πρωτοβουλία, πάνω από 100 εκατομμύρια μαθητές ήρθαν σε επαφή με τον προγραμματισμό, ενώ περισσότερα κορίτσια από ποτέ γνώρισαν την επιστήμη των υπολογιστών. Περισσότερες από 83.000 δράσεις έχουν προγραμματιστεί για τον φετινό εορτασμό σε όλο τον κόσμο.
Στο πλαίσιο αυτό, το Tech Talent School διοργανώνει, με την υποστήριξη της «Microsoft Ελλάδος», εκπαιδευτικές δράσεις σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, Αθήνα, Ιωάννινα, Λάρισα, Τήνο (και μια 2η στην Αθήνα), από τις 4 έως τις 9 Δεκεμβρίου. Η εισαγωγή στον προγραμματισμό, αναφέρουν οι διοργανωτές, θα γίνει με το παιχνίδι Minecraft, τον πιο διασκεδαστικό τρόπο για να κατανοήσουν ακόμη και όσοι έχουν λίγες γνώσεις πληροφορικής τις βασικές έννοιες προγραμματισμού. Η εβδομάδα εορτασμού της Ώρας του Κώδικα θα κορυφωθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου , με ομιλίες και workshops στον πολυχώρο The HUB Events. Το κύριο εργαστήριο θα αφορά τη μεθοδολογία που χρησιμοποιείται ευρέως για την υλοποίηση ενός ψηφιακού προϊόντος με βάση τον σχεδιασμό και τους ρόλους που είναι απαραίτητοι σε κάθε ομάδα.
Το εργαστήριο επεκτείνεται αναλυτικά σε όλους τους τομείς της μεθοδολογίας για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, δημιουργώντας τις απαραίτητες βάσεις για την εφαρμογή πρακτικών Design Thinking με σκοπό την επίλυση προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εξασκήσουν τη μεθοδολογία πάνω σε ένα πραγματικό πρόβλημα τεχνολογικής εταιρίας. Το εργαστήριο καθοδηγείται από τη Χρύσα Γκάγκωση, βραβευμένη Digital Designer και υπεύθυνη του τομέα Digital Design στο Κολλέγιο Βακαλό Art & Design,
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν βρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και να δηλώσουν συμμετοχή στο www.techtalentschool.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass