ΕΔΕ και «πόλεμος» για τα έγγραφα της Σ. Αραβίας...

• Την ακύρωση πώλησης πυρομαχικών πρότεινε ο Φίλης

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 15:43

ΑΘΗΝΑ

Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) σχετικά με την υπόθεση πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία,

η οποία διετάχθη από το ΓΕΕΘΑ μετά από επικοινωνία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Τη σχετική διαταγή είχε γνωστοποιήσει προηγουμένως ο κ. Καμμένος, με ανάρτησή του στο Twitter, με την οποία διεμήνυε ότι "με τις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα παίξει κανένας ούτε θα τις εμπλέξει σε πολιτικό παιγνίδι. Ο Ελληνικός Λαός τις εμπιστεύεται". Επίσης, ο υπουργός δήλωσε πως αποφάσισε να δώσει πρόσβαση στα μέλη της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής στα απόρρητα έγγραφα για την ίδια υπόθεση, που θα αποχαρακτηρίσει ο εισαγγελέας.
Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν ακόμη πιο πολύ στη Βουλή, την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε θα διεξαχθεί τελικά η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της ΝΔ, για το επίμαχο θέμα.
Οργισμένη απάντηση του προέδρου της Βουλής, στην ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία διερωτήθηκε "τι έχουν να κρύψουν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος;", κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή άρνηση του κ. Ν. Βούτση να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών σε έγγραφα που σχετίζονται με το σκάνδαλο Καμμένου".
"Ακατανόητη και απολύτως προκλητική η ανακοίνωση της ΝΔ", αντέτεινε ο Νίκος Βούτσης, επισημαίνοντας ότι δεν απαγόρευσε ο ίδιος την πρόσβαση βουλευτών στα έγγραφα Καμμένου, αλλά ήταν απόφαση, σχεδόν ομόφωνη, της Διάσκεψης των Προέδρων.
"Ήταν ατόπημα να παραλάβω τα έγγραφα", ξεκαθάρισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης. Επισήμανε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα ήταν απόρρητα, αλλά "δεν είχαν την ίδια διαβάθμιση, άλλο είχε διαβάθμιση ένα και άλλο πέντε, δηλαδή αυστηρά απόρρητο".
Το μεσημέρι της Πέμπτης με το θέμα ασχολήθηκε και ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς ο οποίος με ανάρτηση του στο twitter επιτέθηκε σε "διαπλεκόμενους" που του επιτίθενται επειδή υπερασπίζεται την νομιμότητα.
Σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αναφορικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
 Αρχικά τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στη Βουλή. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού, καθώς -όπως επισημαίνει- υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass