Στο Ευρωκοινοβούλιο εκτάκτως οι φονικές πλημμύρες

• Εξόρμηση βοήθειας στη Μάνδρα για ανθρώπους και αδέσποτα

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 15:40

ΑΘΗΝΑ

Στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωκοινοβουλίου μπαίνει εκτάκτως σήμερα προς συζήτηση, το θέμα των φονικών πλημμυρών στη Δυτική Αττική και η ανάγκη για άμεση κινητοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων βοήθειας.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης. «Η πρόταση έχει κατατεθεί από τις Ευρωομάδες της Αριστεράς και του ΕΛΚ και έγινε ομόφωνα αποδεκτή».
Η πρόεδρος της επιτροπής Ίσκρα Μιχαήλοβα δήλωσε ότι η Επιτροπή έχει επίσης ζητήσει να προστεθεί το θέμα αυτό προς συζήτηση στην επόμενη Σύνοδο Ολομέλειας στις 29-30 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες.
ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Εν τω μεταξύ τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς καταστροφής στην Μάνδρα Αττικής, λόγω των φονικών πλημμυρών, με τουλάχιστον 21 νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους και εκτεταμένες ζημιές σε περιουσίες. Ολόκληρη η περιοχή θάφτηκε κάτω από την λάσπη, αφήνοντας ανθρώπους και αδέσποτα ζώα σε ύψιστη κατάσταση ανάγκης.  Το προηγούμενο Σάββατο, η φιλοζωική οργάνωση straycare, ο κατασκευαστής αναπηρικών αμαξιδίων για ζώα Βασίλης Τζιγκούρας και φιλόζωοι εθελοντές από την Ελευσίνα συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους, που έχασαν τα πάντα στην καταστροφή και φαγητό για τα αδέσποτα και μετέβησαν στην Μάνδρα για να βοηθήσουν από κοντά όποιον είχε ανάγκη.  Οι εικόνες που αντίκρισαν ήταν σοκαριστικές: πτώματα να κατεβαίνουν από το βουνό, ανθρώπους να αγωνιούν για την τύχη των δικών τους που αγνοούνται, ζώα νεκρά στους δρόμους, άλλα φοβισμένα και άλλα σε άθλια κατάσταση, κάποια άρρωστα, να προσπαθούν να προστατευτούν από την βροχή. Όλα ανυπεράσπιστα στους πλημμυρισμένους δρόμους.
Αυτό το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, λοιπόν, διοργανώνεται δεύτερη εξόρμηση στην Μάνδρα. Γιατί μια ματιά από τα ΜΜΕ και μια ματιά από κοντά... είναι μια απόσταση πολλών χιλιομέτρων. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να συγκεντρώσουν ρούχα και φάρμακα για τους ανθρώπους, καθώς και τροφές (ξηρή τροφή και κονσέρβες), φάρμακα και κουβέρτες για τα αδέσποτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass