Κινητοποιήσεις σε Χίο - Σάμο για μειωμένο ΦΠΑ

• Σε συγκέντρωση για το προσφυγικό στην Αθήνα, καλεί ο δήμαρχος Λέσβου

Δημοσίευση: 23 Νοε 2017 15:46

ΧΙΟΣ

Εικοσιτετράωρο λουκέτο έβαλαν μαγαζιά και υπηρεσίες, δημόσιες και ιδιωτικές, στη Χίο και τη Σάμο, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Στη Χίο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου και στη Σάμο στην πλατεία Πυθαγόρα.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο ήδη υψηλό κόστος ζωής, το οποίο θα ανέβει περισσότερο με τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, σε όλα τα είδη προϊόντων και υπηρεσιών, κάτι το οποίο, στην ουσία, σημαίνει αύξηση του ΦΠΑ κατά 7%. Επίσης, επισημάνθηκε το υψηλό μεταφορικό κόστος, τόσο των πραγμάτων όσο και των προσώπων, που έχει να αντιμετωπίσει ο νησιώτης.
Κατά τη διάρκεια πορείας, στη Χίο, έγιναν δύο στάσεις διαμαρτυρίας στα πολιτικά γραφεία των δύο βουλευτών του νομού, Νότη Μηταράκη της ΝΔ και Ανδρέα Μιχαηλίδη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στην Οικονομική Εφορεία.
Στη συγκέντρωση στη Σάμο, τη συμπαράστασή της στον αγώνα των πολιτών του νησιού εξέφρασε και η τοπική Εκκλησία, με χαιρετισμό εκπροσώπου της Μητρόπολης.
Σημειώνεται, ότι εκτός της κεντρικής συγκέντρωσης στη Σάμο, ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το Εργατικό Κέντρο Σάμου με πορεία στην παραλιακή λεωφόρο του νησιού, η οποία κατάληξε στην εφορία, όπου πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Εν τω μεταξύ με επιστολή τους στους καταγόμενους από τη Λέσβο κατοίκους της Αττικής, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός καλεί σε διοργάνωση συγκέντρωσης στην Αθήνα, το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου «για να μη μετατραπεί το νησί, από νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή».
Ο κ. Γαληνός, αφού αναφέρεται στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λέσβου, επαναλαμβάνει τα αιτήματα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, και τα οποία είναι:
- Άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού.
- Να μη δημιουργηθεί οποιασδήποτε νέα δομή, ούτε να χρησιμοποιηθούν πλωτά κέντρα.
- Να μην επιτραπεί σε κανένα να αποφασίζει χωρίς τους κατοίκους της Λέσβου και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου. «Δυστυχώς, όμως, παρά το σαφές και βροντερό μήνυμα που έστειλε ο λεσβιακός λαός, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχουν τα αυτιά και τα μάτια κλειστά, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει η ίδια με καθημερινά αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων-μεταναστών και άρνηση αναλογικής κατανομής του βάρους του προσφυγικού», σημειώνει ο κ. Γαληνός απευθυνόμενος στους Λέσβιους της Αθήνας και καλώντας τους να δώσουν «την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή και συμμετοχή» τους στην οργάνωση και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας «στην Αθήνα, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, είτε έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, είτε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass