ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ «ΖΑΡΙΕΣ» ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Τζανακόπουλος: Στόχος η ανάκτηση της κυριαρχίας

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2017 16:11

ΑΘΗΝΑ

Ως το πρώτο βήμα για την οριστική ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας της χώρας χαρακτήρισε την πρόσφατη έξοδο στις αγορές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Star Κεντρικής Ελλάδας».

Όπως εξήγησε, μεταξύ άλλων, «η έξοδος στις αγορές αποτέλεσε ένα σημείο καμπής, καθώς είναι το πρώτο βήμα μιας συνολικής στρατηγικής, ώστε τον Αύγουστο του 2018, να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανακτήσουμε πλήρως την πρόσβασή μας στις αγορές».

Στο ίδιο πλαίσιο, επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική στοχεύει και στη διαδικασία απεμπλοκής της χώρας από τη στενή επιτροπεία και την ανάκτηση της οικονομικής κυριαρχίας. «Να μπορεί δηλαδή, να νομοθετεί και να αποφασίζει, χωρίς την σκληρή εποπτεία των δανειστών» έσπευσε να προσθέσει.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του χρέους, υποστήριξε ότι «πλέον έχουμε μία συμφωνία, η οποία ρυθμίζει τις αποπληρωμές και δημιουργεί ένα προφίλ χρέους, το οποίο είναι σε τροχιά βιωσιμότητας».

Σχετικά με τη γ’ αξιολόγηση, διαβεβαίωσε ότι δεν θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί πλέον στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη.

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση «είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει τα δύο χρόνο που έχει μπροστά της».

ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Εν τω μεταξύ πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά και τα νέα δημοσιεύματα με αποσπάσματα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

«Την  ημέρα που οι πολίτες αναστενάζουν από την πρώτη δόση της βαριάς φορολογίας, η σιωπή του κ. Τσίπρα γίνεται ακόμη πιο ένοχη» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Βασίλης Κικίλιας, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τις ζαριές που έπαιξε με την τύχη της χώρας ο κ. Τσίπρας και η παρέα του».

«Περιμένουμε όλοι τις απαντήσεις του στις αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, ότι συζητούσε κατ’ εντολήν του, με τον κ. Σόιμπλε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» αναφέρει ο κ. Κικίλιας, ενώ αναφέρεται και στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, αφήνοντας σαφείς αιχμές σε βάρος του Πρωθυπουργού: 

«Επίσης περιμένουμε να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή και τις δολοφονίες διαδηλωτών στην Βενεζουέλα. Εκτός εάν οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο δεν του το επιτρέπουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass