ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Οι προϋποθέσεις Αναστασιάδη για επιστροφή στις διαπραγματεύσεις

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2017 15:17

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Κάτω από τα δεδομένα, που θέτει η Τουρκία, δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, τόνισε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Ο ίδιος Δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «αρκεί οι προϋποθέσεις που έχουμε θέσει να ικανοποιηθούν, δηλαδή η Τουρκία να δεχθεί τον τερματισμό των εγγυήσεων, τον τερματισμό των παρεμβατικών δικαιωμάτων, τα στρατεύματα να αποχωρήσουν για να μπορέσουμε ως ανεξάρτητο κράτος να συμβιώσουμε ειρηνικά και να δημιουργήσουμε τις προοπτικές πραγματικά ειρηνικής συμβίωσης».
Δυστυχώς, σημείωσε, «στην Ελβετία δεν έγινε κατορθωτό να πετύχουμε αυτό που επιδιώκαμε: να απαλλαγούμε από την Τουρκία είτε μέσω εγγυήσεων είτε παρεμβατικών δικαιωμάτων είτε μονίμου στρατιωτικής βάσεως, όπως αξίωσε». Η αδιαλλαξία (της Τουρκίας) , πρόσθεσε, οδήγησε βεβαίως στο αδιέξοδο.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Επίσης, διαβεβαίωσε πως «η οποιαδήποτε δική του θέση ήταν πάντα πως αν είναι να υπάρξει ένας συμβιβασμός με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, προκειμένου να συμβιώσουμε ειρηνικά, θα έπρεπε οριστικά να απαλλαγούμε από την παρουσία της κατοχικής Τουρκίας, (να απαλλαγούμε) από τις εγγυήσεις, από τα παρεμβατικά δικαιώματα, από τα στρατεύματα κατοχής, που θα μετονομάζονταν σε δύναμη τάχα φιλίας για να μας προστατεύσει από το εξωτερικό».
ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΑΪΝΤΕ
Ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, του οποίου την στάση για διαφορετικούς λόγους έχουν επικρίνει τόσο η ελληνοκυπριακή, όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά, ετοιμάζει δύο εκθέσεις, τις οποίες θα υποβάλει στην Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών. Η πρώτη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» θα αφορά τις καλές υπηρεσίες και θα δημοσιοποιηθεί. Η δεύτερη θα είναι εσωτερική και θα αναφέρεται στη λειτουργία της ομάδας του ΟΗΕ στο Κυπριακό καθώς και σε απόρρητες πληροφορίες και στοιχεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass