ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΡΧΕΤΑΙ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«Από τη χρηματοδότηση χωρίς μέτρα, στα μέτρα χωρίς χρηματοδότηση…»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2017 8:28

«Θα εξηγήσουμε στον ελληνικό λαό ότι ο λογαριασμός Τσίπρα-Καμμένου φτάνει τα 12,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 8,5 φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που προέβλεπε το περιβόητο mail Χαρδούβελη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας τη συμφωνία Τσακαλώτου-δανειστών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι έρχεται τέταρτο μνημόνιο χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, ενώ τα περιβόητα αντίμετρα θα εφαρμοστούν μόνο εφόσον επιτευχθεί ο έτσι κι αλλιώς υψηλός στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος, χωρίς ρητή δέσμευση για το χρέος και την συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ.

«Επιθυμούσαν χρηματοδότηση χωρίς μέτρα και έφεραν μέτρα χωρίς χρηματοδότηση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι το βαρύ τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα. Για να μείνει στην εξουσία δέσμευσε τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο, που φτωχοποιεί την κοινωνία και κυρίως τη μεσαία τάξη. Μένει ανοικτή η εκκρεμότητα για το τι θα γίνει μετά το καλοκαίρι του 2018 που λήγει το τρίτο μνημόνιο» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η ΝΔ ζητά και εξακολουθεί να ζητά πολιτική αλλαγή. «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί να αποφύγει τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας τρέμει τη λαϊκή ετυμηγορία. Είναι ο ίδιος που πήγε τρεις φορές σε εκλογές το 2015 για να νομιμοποιήσει τις επιλογές του. Τώρα τις αποφεύγει. Εμείς δεν τις φοβόμαστε, ζητήσαμε εκλογές ήδη από πέρυσι. Οι εξελίξεις μας δικαίωσαν, θα συνεχίσουμε να ζητάμε εκλογές. Η εξουσία φθείρει αυτόν που την κατέχει, στην περίπτωση της κυβέρνησης όμως φθείρει και τη χώρα».

O κ. Μητσοτάκης εξήγησε επίσης «ότι με τη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα δεν είχαν φτάσει εδώ, καθώς η χώρα δεν θα είχε φτάσει να χρειάζεται νέο μνημόνιο».

Σχετικά με τα όσα προβλέπονται για το 2019 και στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το Κράτος έχει συνέχεια και όσα υπογράφονται γίνονται σεβαστά, «ως προς τους στόχους, όχι ως προς τον τρόπο επίτευξης των στόχων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άσκησε γενικότερη κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά και για άλλα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας, όπως την υπόθεση της πρόσφατης «φωτογραφικής» τροπολογίας στη Βουλή για τα πρόστιμα από το λαθρεμπόριο, αλλά και για το γεγονός ότι οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν καταδίκαζαν την καταστολή του Μαδούρο στη Βενεζουέλα.

Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες για τη συμφωνία και στους εταίρους «που ανέχθηκαν και συμφώνησαν σε αυτή την πολιτική» και εξήγησε ότι είναι εσφαλμένη, επιβαρύνει την αγορά και φρενάρει την οικονομία.

Τόνισε την ανάγκη ενός «διαφορετικού μείγματος πολιτικής με λιγότερους φόρους και στοχευμένες μεταρρυθμίσεις, που θα απελευθερώσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου για να διεκδικήσουμε δημοσιονομικό οξυγόνο και μικρότερα πλεονάσματα».

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι, εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «θα κρίνουμε την κυβέρνηση και παράλληλα θα αναπτύσσουμε την δική μας πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass