ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΕΛΤΙΟΥΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ

Πάνδημη η κηδεία του υποστράτηγου Γ. Τζανιδάκη

* Διευκρινίσεις για τις συντάξεις χηρείας των αδικοχαμένων στρατιωτικών

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 8:30

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πόνος και σπαραγμός κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ελεύθερνα της Κρήτης, όπου φίλοι και συγγενείς, είπαν το τελευταίο αντίο στον υποστράτηγο του μοιραίου ελικοπτέρου, που συνετρίβη στο Σαραντάπορο.

Το φέρετρο με τη σορό του άτυχου υποστράτηγου Γιάννη Τζανιδάκη, σκεπασμένο με δόξα και τιμή με την ελληνική σημαία, που τόσο τίμησε στη ζωή του, κουβάλησαν στους ώμους τους Κρήτες με παραδοσιακό φορεσιά.

Ανώτατοι αξιωματικοί, πλήθος κόσμου αλλά και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης παρέστησαν για να πουν το ύστατο αντίο στον υποστράτηγο του μοιραίου Χιούι.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΑΡΧΙΛΟΧΙΑΣ

 Σταθερή-βελτιούμενη βαίνει η κατάσταση της υγείας της αρχιλοχία (ΑΣ) Βασιλικής Πλεξίδα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της κατά την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου σε δύσβατη περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ, η 26χρονη έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση και φέρει πολλαπλά θλαστικά τραύματα κεφαλής, κατάγματα σπονδυλικής στήλης Α6, Θ2 ,Θ3, Ο5 και κάταγμα στέρνου.

Η αρχιλοχίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται ως σοβαρή πολυτραυματίας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 424 Γενικού Στρατιωτικοιύ Νοσοκομείου Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ

Εν τω μεταξύ διευκρινίσεις για τις συντάξεις χηρείας των στρατιωτικών οι οποίοι χάθηκαν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου, την 19η Απριλίου 2017, προχώρησε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα και πληροφορίες του Τύπου που αφορούν το ζήτημα της συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας των στρατιωτικών.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ. 3 Ν. 4387/2016), στα πρόσωπα που δικαιούνται σύνταξης, λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα, εξαιτίας της υπηρεσίας, χορηγείται σύνταξη με τις οικείες ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου του π.δ. 169/2007.

Συνεπώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μειώνονται ούτε περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα εξακολουθούν να κανονίζονται και να καταβάλλονται από το Δημόσιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass