Δυνατότητα εξαγοράς παράνομα εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων

Δημοσίευση: 06 Απρ 2017 0:01

Με 100 δόσεις θα μπορούν να εξαγοράσουν τις παρανόμως εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις που έχουν μετατραπεί σε αγροτικές, όσοι αγρότες θέλουν να τις διασφαλίσουν, σύμφωνα με σχέδιο νόμου για τους δασικούς χάρτες το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

Επίσης, το τίμημα εξαγοράς ορίζεται στο 1/4 της αντικειμενικής αξίας του αγροτεμαχίου, από το 1/3 που ισχύει σήμερα.

Ειδικότερα, δάση, δασικές εκτάσεις, καθώς και εκτάσεις που εκχερσώθηκαν για γεωργική εκμετάλλευση χωρίς άδεια πριν το 1975, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούν τη χρήση αυτή μέχρι σήμερα, μπορούν είτε να τα εξαγοράζουν ή εάν δεν επιθυμούν την εξαγορά της έκτασης, τους δίνεται η δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα για την έκδοση έγκρισης επέμβασης προκειμένου να συνεχίσουν την καλλιέργεια της έκτασης, χωρίς να επιβαρυνθούν με την καταβολή του τιμήματος.

Για όσα εκχερσώθηκαν στο διάστημα μετά την 11η Ιουνίου 1975 και έως την 7η Μαρτίου 2007 μπορούν με την καταβολή τιμήματος να προχωρήσουν σε αλλαγή χρήσης. Στις συγκεκριμένες εκτάσεις επιτρέπονται κατασκευές που εξυπηρετούν τη γεωργική εκμετάλλευση, όπως δεξαμενές νερού, γεωτρήσεις, μετρητές ΔΕΗ και υπόστεγα. Επίσης, μεταξύ άλλων, στο σχέδιο νόμου περιέχονται ρυθμίσεις για τη διόρθωση των πρόδηλων λαθών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass