ΜΕ ΤΗ ΖΥΓΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Βραδιά ηπειρωτικής μουσικής

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2017 12:46

Μια ιδιαίτερη βραδιά́ πρόκειται να απολαύσουν οι εραστές της παραδοσιακής και ηπειρώτικης μουσικής το Σάββατο 1 Απριλίου στη Λάρισα, με ώρα έναρξης στις 10:30 το βράδυ.

Ένα ταξίδι μουσικής , ένα μοναδικό σμίξιμο με την καταξιωμένη ηπειρώτικη ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα, ένα ατόφιο κάλεσμα από την καρδιά της Ηπείρου, θα ταξιδέψει μουσικά το κοινό στην Ήπειρο, στον Παρακάλαμο, στο Πωγώνι στο Ζαγόρι και τη Δερόπολη - Άπειρος Ήπειρος σε μια αυθεντική Ηπειρώτικη βραδιά́.
Η ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα πρόκειται για μια από́ τις πιο αξιόλογες ηπειρώτικες κομπανίες η οποία διατηρεί το παραδοσιακό́ αυθεντικό́ ηπειρώτικο ηχόχρωμα, με το πολυφωνικό́ τραγούδι όπως παλιά́, την οποία με θρησκευτική́ ευλάβεια υπηρετεί η συγκεκριμένη γνωστή́ ηπειρώτικη ζυγιά. Η κομπανία είναι τετραμελής και αποτελείται από τον Ηλία Πλαστήρα στο κλαρίνο, φλογέρα και στο τραγούδι,το Βασίλη Αθανασία στο βιολί, το Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο – τραγούδι, και τον Διονύση Ζώη στο ντέφι, ενώ η ερμηνεία των τραγουδιών είναι συλλογική και πολυφωνική.
Μια νύχτα πολυφωνίας, με Πωγώνι και Δερόπολη, μοιρολόγια, σκάρους, μπεράτι, καγγέλια, με τη ζυγιά τοποθετημένη στο κέντρο του χώρου και ο χορός να ξετυλίγεται τριγύρω της, όπως στα παραδοσιακά γλέντια της Ηπείρου μια βραδιά αφιερωμένη στην Ήπειρο, στην ταβέρνα «Το Λιμανάκι» στη Λάρισα. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6944250307.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass