ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εβδομάδα αφιερωμένη στην παιδική λογοτεχνία

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2017 12:40

Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την πόλη θα περιλαμβάνει η «Εβδομάδα παιδικής λογοτεχνίας» που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που τιμάται μεθαύριο 2 Απριλίου. Στόχος της δημοτικής αρχής όπως επισημάνθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξεχωριστό και μαγικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας.

Περισσότερες από 30 εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στο "Χατζηγιάννειο" Πνευματικό Κέντρο, στις Βιβλιοθήκες των Λεσχών Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας και στο δημοτικό θέατρο ΟΥΗΛ.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της φιλαναγνωσίας, υπογραμμίζοντας ότι στόχος όλων όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια είναι η διαμόρφωση συνειδητοποιημένων και καλλιεργημένων πολιτών.
Καταλήγοντας, αναφέρθηκε σε πρόταση που έχει υποβληθεί στο Δήμο Λαρισαίων για τη δημιουργία Μουσείου Παιδικού Βιβλίου στη Λάρισα, η οποία, όπως τόνισε, θα εξεταστεί με σοβαρότητα.
Από την πλευρά της, η δημοτική σύμβουλος, εντεταλμένη για θέματα του "Χατζηγιάννειου" και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δέσποινα Αράπκουλε αναφέρθηκε στις δράσεις της δημοτικής αρχής για την ενίσχυση των δημοτικών βιβλιοθηκών τονίζοντας ότι «σήμερα η βιβλιοθήκη στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο διαθέτει 35.000 τόμους, ενώ άλλοι 6.000 τίτλοι βρίσκονται στις 7 βιβλιοθήκες που λειτουργούν στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου καθώς και στις Λέσχες Πολιτισμού».
Η κ. Αράπκουλε τόνισε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για την εξεύρεση ενός καλύτερου χώρου για τη δημοτική βιβλιοθήκη, ενώ ιδιαίτερα στάθηκε στο γεγονός ότι η δημοτική βιβλιοθήκη εντάχθηκε στο δίκτυο των βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Στις εκδηλώσεις της «Εβδομάδας Παιδικής Λογοτεχνίας» μετέχουν εκτός του Δήμου Λαρισαίων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας και της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας καθώς και 19 συγγραφείς παιδικών βιβλίων.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά το βιβλίο και την ανάγνωση γενικότερα, να εξοικειωθούν με τη λογοτεχνία ως πηγή ευχαρίστησης, γνώσης και εσωτερικής εμπειρίας, να γνωρίσουν δημιουργούς και να έλθουν σε επαφή με τη διαδικασία και την εμπειρία της λογοτεχνικής δημιουργίας. Παράλληλα θα επισκέπτονται το χώρο των βιβλιοθηκών και θα μαθαίνουν για τον τρόπο λειτουργίας και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο "Χατζηγιάννειο" οι μαθητές θα μπορούν να επισκεφτούν και την έκθεση Ζωγραφικής των Παιδικών Τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού ενώ θα απασχοληθούν από τους δασκάλους των Λεσχών με εικαστικές δραστηριότητες και θεατρικό παιχνίδι.
Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Δεληγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Παιδείας Θωμάς Δαούλας, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνα Χατζημίχου – Καλούση, ο Αργύρης Γιουρούκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών, η Γιώτα Φώτου συγγραφέας και εκπρόσωπος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, ο συγγραφέας Βαγγέλης Κολώνας, η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Εύη Γίτσα, η Γεωργία Τσιάνα, προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας και η κ. Ελένη Παπούλια, υπάλληλος της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass