ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΣΧΟΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΜΠΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΩΤΗΡΙΤΣΑΣ

Κλέφτες χωρίς ίχνος ευαισθησίας...

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2016 11:00

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Δεν έχουν τον Θεό τους τελικά κάποιοι. Ποιοι; Στην περίπτωσή μας αυτοί που είχαν τη φαεινή ιδέα να κλέψουν, το βράδυ της Πέμπτης, το συρματόσκοινο της ράμπας των ΑμεΑ από την παραλία της Σωτηρίτσας!

Έξαλλος ο αντιδήμαρχος της περιοχής Βασίλης Λέτσιος απευθύνει έκκληση, σ’ αυτούς που το πήραν να το επιστρέψουν άμεσα. Να το αφήσουν κάπου και να ενημερώσουν απλά τις υπηρεσίες του Δήμου Αγιάς για το σημείο, να περισυλλεχτεί και να ενσωματωθεί στη ράμπα, ώστε αυτή να μπορέσει να λειτουργήσει.

Οι εργασίες τοποθέτησης της ράμπας Seatrac για το φετινό καλοκαίρι ξεκίνησαν την Τετάρτη από τους υπαλλήλους του Δήμου. Επελέγη να μπει αυτή τη φορά στην ακτή μπροστά στο αγροτικό ιατρείο, ώστε να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα από τα άτομα με κινητικά προβλήματα που θα ήθελαν να τη χρησιμοποιήσουν. Οι προσπάθειες τοποθέτησης συνεχίστηκαν και προχθές, ενώ χθες Παρασκευή που θα ολοκληρώνονταν, διεκόπησαν τελικά από την ανοησία κάποιων να κλέψουν το ειδικό, και τόσο απαραίτητο, συρματόσκοινο.

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω σύστημα πρωτοτοποθετήθηκε τον Αύγουστο του 2013, ώστε να εξασφαλιστεί η αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ από την ακτή μέχρι το νερό. Είναι μια καινοτόμος εφεύρεση της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και το σύστημα αποτελείται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι, που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και εγκαθίσταται. Τα ΑμεΑ μπορούν να εισέλθουν μόνα τους μέσα στη θάλασσα με τη χρήση ενός χειριστηρίου και μετά να επιστρέψουν στην παραλία. Το Seatrac απευθύνεται σε διαφορετικές περιπτώσεις χρηστών, όπως άτομα προχωρημένης ηλικίας, με σκλήρυνση κατά πλάκας, χρήστες με αναπηρία στα κάτω άκρα ή νευρομυικές δυστροφίες, παραπληγικούς – τετραπληγικούς, ασθενείς της νόσου του Πάρκινσον, άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς ή έγκυες γυναίκες με προβλήματα ισορροπίας. Η κατασκευή του έργου είχε προϋπολογισμό 90.000 ευρώ, ενώ τη συντήρηση και λειτουργία του έχει αναλάβει ο Δήμος Αγιάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass