Στουρνάρας: Brexit και έλλειψη συνοχής υπονομεύουν την ευρωζώνη

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2016 8:30

 

ΑΘΗΝΑ
Η εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη μπορεί να υπονομευτεί από το ενδεχόμενο ενός Brexit και την έλλειψη συνοχής μεταξύ των χωρών-μελών αναφορικά με την τραπεζική ένωση, είπε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.
Μιλώντας σε αποφοίτους του Stanford στην Αθήνα είπε ότι η ανάκαμψη στην ευρωζώνη παραμένει εύθραυστη, ενώ οι πρόσφατες γεωπολιτικές εντάσεις και η προσφυγική κρίση έχουν δημιουργήσει αυξημένη αβεβαιότητα.
«Θέματα όπως η πιθανότητα ενός Brexit και οι διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των χωρών μελών αναφορικά με την τραπεζική ένωση, καθώς και η αργή πρόοδος στην δημιουργία ενός κοινού μηχανισμού εγγύησης των καταθέσεων εμποδίζουν την περαιτέρω πρόοδο για τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής ενός χρηματοοικονομικού συστήματος κατάλληλου ώστε να διασφαλίζει την σταθερότητα».
Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα είπε ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης οδηγούν στην εκ νέου αποδοχή των ελληνικών κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ για τον δανεισμό των εγχωρίων τραπεζών, ενώ τα ελληνικά ομόλογα μπορεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass