ΝΔ: Καταψηφίζουμε τα νέα προαπαιτούμενα

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2016 1:59

ΑΘΗΝΑ

Η ΝΔ θα καταψηφίσει τα νέα προαπαιτούμενα στη Βουλή, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Γιώργο Κουμουτσάκο, ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «φορολογική σφαγή».

Τόνισε πως «όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν έναν τυφώνα» ενώ παρουσίασε τις αυξήσεις που θα προκύψουν.

«Η ΝΔ καταψηφίζει τα νέα προαπαιτούμενα. Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογίες που αλλάζουν προς το δυσμενέστερο ρυθμίσεις που η ίδια είχε ψηφίσει. Αυξάνεται το ύψος δημοσιονομικών μέτρων που θα ενεργοποιήσουν τον κόφτη» σημείωσε και έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που αυτοακυρώνεται διαρκώς.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση για τις διατάξεις σχετικά με τις offshore, μίλησε για «διάταξη-πλυντήριο», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έφερε μία τροπολογία που αναιρεί την πρώτη.

«Έχουμε μία κυβέρνηση που εξαπατά, διαρκώς, για να κρατηθεί έστω και λίγο στην καρέκλα. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει. Θα δείχνει την αντίθεσή της με τον πιο έντονο τρόπο» υποστήριξε, επισημαίνοντας πως στόχος της αποχώρησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τη Βουλή ήταν να αναδειχθεί με ένταση η άρνηση της ΝΔ να μετέχει σε μία φαρσοκωμοδία που στήθηκε από την κυβέρνηση.

Όπως σημείωσε, η ΝΔ καταθέτει ερώτηση με θέμα «δεν απαντά η κυβέρνηση για συμμετοχή μελών της σε offsore».

Πρόσθεσε, δε, ότι υπήρχε σχετική ερώτηση, ήδη, από τον περασμένο Αύγουστο, χωρίς η κυβέρνηση να έχει απαντήσει.

«Η κυβέρνηση νομοθέτησε τις προϋποθέσεις απαλλαγής των πολιτικών που συμμετείχαν σε offshore εταιρείες. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει από τον Αύγουστο σε ερώτηση 18 βουλευτών της ΝΔ, για μέλη της κυβέρνησης που συμμετέχουν σε offshore; Ποιοι λόγοι, κατεπειγόντως, ανάγκασαν την κυβέρνηση να εντάξει σχετική ρύθμιση; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση και δίνει δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους;» διερωτήθηκε.

Και συμπλήρωσε πως η αντιπολίτευση ζήτησε να μη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διάταξη για να μην έχει ισχύ. «Το δημοσίευσαν και έτσι η διάταξη-πλυντήριο απέκτησε αναδρομική ισχύ. Μετά τη γενική κατακραυγή έφεραν την αντισυνταγματική, αντικοινωνική, αντικοινοτική και ανεφάρμοστη διάταξη. Το είπε και ο κ. Τσίπρας. Αναγνωρίζει σχεδόν ρητά το μη εφαρμόσιμο της διάταξης» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση, αφού ξέπλυνε τα στελέχη της, τώρα τους δίνει τη δυνατότητα να μεταβιβάσουν τις μετοχές τους. «Η στάση της ΝΔ ήταν επιβεβλημένη για να τονιστεί με κάθε τρόπο η γελοιότητα της κυβέρνησης. Η άτακτη πολιτική υποχώρηση της κυβέρνησης δεν προήλθε από αυτά που έλεγε χθες ο πρωθυπουργός πρωτοσέλιδα της διαπλοκής, αλλά από την Αυγή. Είναι η Αυγή διαπλεκόμενη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό;» αναρωτήθηκε.

Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, με το προσφυγικό, τονίζοντας πως η κυβέρνηση έχει αγνοήσει όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι απαντά η κυβέρνηση

«Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι από τη Συγγρού», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τη στάση της ΝΔ στη ρύθμιση για την καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδας και τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Αφότου η ΝΔ επιδόθηκε σε ένα θέαμα δημιουργίας εντυπώσεων, ζητώντας επιτακτικά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, όταν αυτή συνήλθε και υπερψήφισε, σχεδόν ομόφωνα, τη γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα στην αλλοδαπή, η ΝΔ επέλεξε τον δρόμο της άτακτης φυγής και την πολιτική αντιπαράθεση από την ασφάλεια του γραφείου Τύπου της Συγγρού», σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές. Όπως σημειώνουν, στη ΝΔ επέλεξαν την αποχώρηση, είτε επειδή «έσπευσαν να ρυθμίσουν υποχρεώσεις που τους προέκυψαν λόγω της ψήφισης του ασυμβίβαστου αυτού», είτε «προσέτρεξαν σε έμπειρα στελέχη τους για συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων μέσω Βρετανικών Παρθένων Νήσων και Παναμά».

«Τώρα επιχειρούν να ανασυνταχτούν πίσω από ερωτήσεις. Ωστόσο, ξεχνούν ότι είναι αυτοί που χρωστούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Απαντήσεις για τις εξωχώριες οικονομικές τους δραστηριότητες, απαντήσεις αν οι μεταρρυθμίσεις που προτείνουν είναι σαν τις απολύσεις Σχολικών Φυλάκων και τις καταργήσεις ανταποδοτικών οργανισμών, όπως η Δημοτική Αστυνομία, που προκάλεσαν αντιδράσεις ακόμη και του Δημάρχου Αθηναίων», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά, Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, με αφορμή «τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες, σκανδαλώδεις, όπως τις χαρακτηρίζουν, νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την υπόθεση "ΣΥΡΙΖΑ offshore"», κατέθεσαν 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να ξεπεράσει το ένα, σκόπιμο λάθος, με ένα μεγαλύτερο, καθώς η νέα ρύθμιση έχει πολλά προβλήματα από πλευράς συνταγματικής και ενωσιακής νομιμότητας και κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν απαντά για τη συμμετοχή μελών της σε εξωχώριες εταιρείες, υπενθυμίζοντας πως σχετική ερώτηση που είχε κατατεθεί τον περασμένο Αύγουστο από την ΚΟ της ΝΔ δεν έχει απαντηθεί.

«Από τις 26/8/2015, δεν έχει απαντήσει κανείς από τους ερωτώμενους σε παλαιότερη ερώτηση 18 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με ΑΠ: 4600/26-8-2015, με θέμα έρευνα για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες» επισημαίνουν στην ερώτησή τους και τονίζουν ότι «οι πάντες αντιλαμβάνονται ότι η σιωπή της κυβέρνησης και ο εν γένει χειρισμός της επί της υπόθεσης της αμνήστευτης των κατόχων offshore, συνδέονται».

Οι 38 βουλευτές κάνουν, επίσης, λόγο για εκκωφαντική σιωπή της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «είναι απολύτως αναγκαίο τόσο για τη θωράκιση της δημοκρατίας και των πολιτικών θεσμών, όσο και για την ύπαρξη του αισθήματος δικαίου, ισότητας και ισονομίας, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και σαφής βούληση, με πράξεις, για την καταπολέμηση της διαφθοράς, και όχι με νομοθέτηση «διατάξεων – πλυντήριο».

Τέλος, οι βουλευτές της ΝΔ καλούν την κυβέρνηση να απαντήσει αν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει σε εξωχώρια (offshore) εταιρεία, ποιοι λόγοι κατεπείγοντος υποχρέωσαν την κυβέρνηση να εντάξει το άρθρο 178 σε ένα πολυνομοσχέδιο χιλιάδων σελίδων καθώς και το τί γνωρίζει η κυβέρνηση για τα πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015 και σπεύδει να νομοθετήσει αρχικά τη δυνατότητα συμμετοχής αξιωματούχων σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες και στη συνέχεια δίμηνη προθεσμία για τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass