ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΛΑΡΙΣΑ - ΑΘΗΝΑ

Εισιτήριο 10 ευρώ για το …μπουζούκι!

*Τι καταγγέλλει ένας φοιτητής– Τι απαντά η διοίκηση του ΚΤΕΛ «Ένα εισιτήριο για σένα και ένα για το … μπουζούκι σου νεαρέ»

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2016 10:58

 

Κάτι ανάλογο κλήθηκε να διαχειριστεί ένας φοιτητής από τον Πειραιά που έφευγε από τη Λάρισα και πήγαινε στο σπίτι του για τις διακοπές του Πάσχα έχοντας στο χέρι του και το αγαπημένο του μουσικό όργανο. Ο νεαρός πλήρωσε για το μπουζούκι του 10 ευρώ αλλά τα… όργανα είχαν αρχίσει από νωρίτερα στον σταθμό του ΚΤΕΛ. Μια περίεργη ιστορία με δύο όψεις και φυσικά διαφορετικές εξηγήσεις.

Η πλευρά του 3ετούς φοιτητή καταγγέλλει μεταξύ άλλων πως: «Είχα τις εξής αποσκευές: ένα ψυγείο φορητό τροφίμων τύπου Camping, μια βαλίτσα τροχήλατη μεσαίου μεγέθους και ένα μουσικό όργανο συγκεκριμένα μπουζούκι, το οποίο ταξιδεύοντας τρία χρόνια με το ΚΤΕΛ Λάρισας πάντα το είχα πάνω μαζί μου» τονίζει, μα όταν έφτασε η ώρα να μιλήσει με τον υπάλληλο των αποσκευών άκουσε πως «τα πράγματα δεν μπαίνουν μέσα και να πάτε πρώτα στην αποθήκη να πληρώσετε, γιατί υπερβαίνετε τις αποσκευές. Βάσει κανονισμού επιτρέπονται μόνο 2 στον καθένα επιβάτη».

Ο ίδιος ωστόσο επικαλείται το γεγονός πως ποτέ ξανά δεν τον είχαν ξαναενοχλήσει για τον ίδιο λόγο και μάλιστα με περισσότερες αποσκευές. Με εντολή σταθμάρχη τελευταία στιγμή ο νεαρός δεν πλήρωσε για τις αποσκευές του και επιβιβάστηκε. Το λεωφορείο ξεκίνησε και ενώ πίστευε πως το θέμα είχε λυθεί, κάπου στη Λαμία «η υπεύθυνη συνοδός υπάλληλος των εισιτηρίων του λεωφορείου με ενημερώνει ότι κατόπιν τηλεφωνικής εντολής του κ. σταθμάρχη πρέπει να καταβάλλω το αντίτιμο των 10 ευρώ με την αιτιολογία της παραπάνω αποσκευής. Εγώ το έκανα από λόγους ντροπής και ευθιξίας». Η επικοινωνία σύμφωνα με τον ίδιο συνεχίστηκε με τον σταθμάρχη και μερικές φορές σε άλλο ύφος αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Αυτά από τη μια πλευρά.

Η «Ε» επικοινώνησε με τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Λάρισας και κορυφαίο στέλεχός της απάντησε μεταξύ άλλων πως σωστά πληρώθηκε το ποσό των 10 ευρώ ως αντίτιμο για την τρίτη αποσκευή. Υπογραμμίστηκε επίσης πως τυπικά επιτρέπεται μια αποσκευή αλλά η διοίκηση του ΚΤΕΛ επιτρέπει σχεδόν πάντα και μια παραπάνω για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της και κυρίως τους φοιτητές. Σε κάθε περίπτωση ανέφερε πως είναι απολύτως φυσιολογικό να πληρώνεις για να μετακινείς τόσα πράγματα, που στην προκειμένη έτυχε να είναι μπουζούκι η τρίτη αποσκευή. Υπάρχει το προσωπικό που δουλεύει και καμιά φορά δείχνει ελαστικότητα αλλά υπάρχει και ο ελεγκτικός μηχανισμός που είναι διπλός και καμιά φορά τριπλός, καταλήγει το κορυφαίο στέλεχος της εταιρίας.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass