ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Σύγκρουση και στο βάθος νέο μνημόνιο

* Κρίσιμο Γιουρογκρουπ σήμερα* Οι αλλαγές που αποδέχθηκαν υπουργοί στο παρά 5 της συζήτησης

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2016 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Μαϊ 2016 2:16

 

ΑΘΗΝΑ

Με την οξεία αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη κορυφώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το ασφαλιστικό/φορολογικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο –που τέθηκε τα μεσάνυχτα σε ονομαστική ψηφοφορία –υποστηρίχθηκε μόνον από την πλειοψηφία, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι καταψηφίζει.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων.

"Με την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κάνει τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας", είπε, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει καμία εναλλακτική πρόταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στην ομιλία του επαναφέροντας το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών, "για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας".

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης. (σελ. 16 και 16)

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

*Εν τω μεταξύ , το προσχέδιο ενός νέου Μνημονίου με μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ και πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 κυκλοφορεί μεταξύ των δανειστών, και περιήλθε στην κατοχή του Bloomberg.

Το προσχέδιο αυτό της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης, έρχεται προκειμένου να λυθεί το αδιέξοδο με το ΔΝΤ ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Συμφωνά με το αμερικανικό δίκτυο, τα μέτρα θα καλύπτουν την ενδεχόμενη απώλεια των στόχων που έχουν τεθεί, σε ύψος μέχρι και 2% του ΑΕΠ. Στόχος είναι φυσικά το 3,5% του ΑΕΠ για το 2018 και αυτό θα επιτευχθεί με τον συνδυασμό μεταρρυθμίσεων δημοσιονομικού χαρακτήρα, στις οποίες θα περιλαμβάνονται αλλαγές στον ΦΠΑ, τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ενός προγράμματος διαχείρισης των οικονομικών του Δημοσίου, αλλά και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Το προσχέδιο προβλέπει εντός του Ιουνίου την έκδοση κατευθυντήριων γραμμών για την εφαρμογή πρακτικών που θα προσαρμόσουν τη φορολογία με βάση την οικονομική κατάσταση των πολιτών, καθώς και την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους, με τη διαγραφή προστίμων και υπέρογκων προσαυξήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass