Μ. Χαρακόπουλος: Βάλτε φρένο στον κατήφορο των τροπολογιών!

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2016 13:18

 

 

 

«Θα παρακαλούσα τον Πρόεδρο της Βουλής τον κ. Βούτση να βάλει ένα φρένο σε αυτόν τον κατήφορο των τροπολογιών, στην υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Κάποιος πρέπει να τραβήξει το χαλινάρι στην κυβέρνηση» τόνισε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος αντιδρώντας στις«βροχή τροπολογιών» κατά τη συζήτηση των άρθρων του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «ο τρόπος που νομοθετεί η κυβέρνηση με δεκάδες τροπολογίες συχνά άσχετες με τα νομοσχέδια αποτελούν ντροπή και όνειδος. Βεβαίως και στο παρελθόν υπήρχε το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο των τροπολογιών. Η κυβέρνηση αυτή, όμως, έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ευτελίζοντας τον τρόπο που νομοθετεί η εθνική αντιπροσωπεία. Η εξαίρεση των τοπολογιών έχει γίνει κανόνας με αυτή την κυβέρνηση.

Στην περίπτωση των εκπρόθεσμων τροπολογιών του κ. Φίλη για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και τα ΑΕΙ, τροπολογιών που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι αυτούσια νομοσχέδια -33 σελίδες η μια και 31 η άλλη- και οι οποίες κατατίθενται εν μέσω απεργίας στα ΜΜΕ, προφανώς ισχύει η λαϊκή ρήση “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”. Και “κερασάκι στην τούρτα” της προχειρότητας της κυβέρνησης είναι οι νομοτεχνικές βελτιώσεις επί των εκπρόθεσμων τροπολογιών, που και την ύστατη ώρα κατατίθενται. Συγχαρητήρια!

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση νομοθετεί με εκπρόθεσμη τροπολογία για την Επαγγελματική Εκπαίδευση δείχνει και τη σημασία που αποδίδει σε αυτή. Στην τροπολογία βλέπω μεταξύ άλλων ότι καταργείται η δυνατότητα του ΟΑΕΔ να ιδρύει Επαγγελματικά Πρότυπα-Πειραματικά Λύκεια Μαθητείας. Η “σκιά Μπαλτά” για την αριστεία παντού. Αλλά και επιβράβευση της ήσσονος προσπάθειας.

Βεβαίως, υπάρχουν και θετικά στις εκπρόθεσμες τροπολογίες, τις οποίες όμως για λόγους αρχής δεν μπορούμε να ψηφίσουμε επιβραβεύοντας τον αυταρχικό τρόπο που νομοθετεί η κυβέρνηση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass