ΕΓΚΛΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗ «ΜΑΡΦΙΝ»

Πέντε νεκροί, ουδείς ένοχος…

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2016 0:50

 

 

ΑΘΗΝΑ

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή μεταξύ του προεδρεύοντος Μάκη Μπαλαούρα και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Γιάννη Βρούτση, κατά τη συζήτηση στις συναρμόδιες Επιτροπές επί των άρθρων συζήτησης του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αφορμή υπήρξε το αίτημα του κ. Βρούτση να υπάρξει, με αφορμή την 6η επέτειο από το έγκλημα στη Μαρφίν, ομόφωνη καταδίκη από τη Βουλή των γεγονότων, κατά τα οποία έχασαν την ζωή τους τρεις άνθρωποι, μεταξύ αυτών μία έγκυος γυναίκα.

«Σας διακόπτω, γιατί πήρατε το λόγο για να μιλήσατε επί της διαδικασίας κι αναφέρετε άλλα πράγματα» είπε ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας και ζήτησε να μην αναγραφούν τα λεγόμενα στα πρακτικά.

«Σας ενοχλεί, αυτή είναι η ευαισθησία σας για τους εργαζόμενους που κάηκαν» απάντησε ο Ι. Βρούτσης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπαλαούρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «πετάει πυροτεχνήματα για λόγους εντυπωσιασμού» .

Για θέατρο εκ της μέρους της ΝΔ έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας και πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει καταδικαστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

* «Δολοφονίες γίνονται παντού στον κόσμο. Οι κοινωνίες όμως 'απαντούν'. Ψάχνουν τα αίτια, τους δράστες, τους αυτουργούς, τους συνενόχους, τις συνθήκες. Εδώ η πολιτεία 'σιώπησε'. Το τετραπλό έγκλημα στην Σταδίου 'ξεχάστηκε' ή μάλλον 'κουκουλώθηκε'» αναφέρει ο Στ.Θεοδωράκης με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από τον εμπρησμό στην Marfin.

O επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει; «5 Μαΐου 2010. Παρασκευή - Νώντας - Αγγελική (η Αγγελική έγκυος στον 4ο μήνα). 5 Μαΐου: η μέρα που κάηκε η Μαρφίν.

» Δολοφονίες γίνονται παντού στον κόσμο. Οι κοινωνίες όμως «απαντούν». Ψάχνουν τα αίτια, τους δράστες, τους αυτουργούς, τους συνενόχους, τις συνθήκες. Εδώ η πολιτεία «σιώπησε». Το τετραπλό έγκλημα στην Σταδίου «ξεχάστηκε» ή μάλλον «κουκουλώθηκε» -κάτι που συνέφερε πολλούς.

Άλλωστε λίγες μέρες μετά η χώρα χρεοκοπούσε και επισήμως.

» Η κρίση δεν ήταν ποτέ μόνο οικονομική. Είχε προηγηθεί η πολλαπλή μας χρεωκοπία σε όλα τα άλλα (όπως σωστά προσπαθεί να μας πει ο Χρήστος, ο άντρας της Αγγελικής - το βίντεο είναι από τους Πρωταγωνιστές που κάναμε για τους νεκρούς της Μαρφίν, τους νεκρούς που δεν θέλουμε να θυμόμαστε)».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass