Προς έκδοση στην Κύπρο συνεργάτες Βγενόπουλου

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2016 1:13

ΑΘΗΝΑ

Την έκδοση στην Κύπρο των συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, πρώην στελεχών της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου διατάσσει με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών που εξέτασε αιτήματα έκδοσης τους της κυπριακής Δικαιοσύνης.

Τα δύο στελέχη της κυπριακής τράπεζας εκζητούνται, με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται στην Κύπρο για την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο.

Τα εντάλματα των κυπριακών αρχών αρχών εξετάστηκαν πριν λίγες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών στο οποίο παραστάθηκε και ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος ως συνήγορος των δύο συνεργατών του.

Η υπόθεση για την οποία ζητείται η έκδοση των δύο αφορά έρευνα της κυπριακής Δικαιοσύνης σχετικά με κατηγορίες για "συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων ,απόκρυψη απομείωσης υπεραξίας της τράπεζας" κ.α. Η δικογραφία αφορά την μη ενημέρωση του κοινού ,κατά την παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων της Λαϊκής Τράπςζας το έτος 2011, για την απομείωση σημαντικού μέρους των εργασιών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα εντάλματα σύλληψης και έκδοσης δεν θα εκτελεστούν άμεσα καθώς οι εμπλεκόμενοι θα ασκήσουν έφεση στον 'Αρειο Πάγο. Ωστόσο, μέχρι να κριθεί οριστικά η υπόθεση ισχύει ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που τους έχει επιβληθεί.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass