Διακομματικό διάλογο προτείνει ο Ν. Βούτσης

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 1:18

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

 

ΑΘΗΝΑ

Πρόσκληση σε διάλογο για όλα (ασφαλιστικό και φορολογικό) σε διακομματικό επίπεδο, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης στους απεργούς, οι εκπρόσωποι των οποίων προσήλθαν στην Βουλή για να του επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Ο κ. Βούτσης τους τόνισε ότι «μέσα από τις διαδικασίες της Βουλής σε διακομματικό επίπεδο μπορεί να γίνει σοβαρή και συντεταγμένη συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων». Ο διάλογος αυτός απευθύνεται προς όλους τους φορείς (αγρότες, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, επιστημονικούς φορείς) και εφ’ όσον η πρόσκλησή του βρει αποδέκτες, θα διεξαχθεί σε επίπεδο των συναρμοδίων διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών (Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και προφανώς Οικονομικών Υποθέσεων).

Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε στους απεργούς ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα («αύριο, μεθαύριο», τους είπε) και ενώ η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς βρίσκεται σε εξέλιξη. «Μπορεί μα διάθεσε για διάλογο να γίνει επί της ουσίας συζήτηση για το σύνολο των νομοσχεδίων» που αφορούν τα επίδικα ζητήματα, διευκρίνισε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας ότι οι φορείς μπορούν να θεωρήσουν ότι ο διάλογος αυτός ξεκινά από μηδενική βάση, η κυβέρνηση ότι ξεκινά από ένα πλαίσιο, αλλά σε κάθε περίπτωση «κανένας να μην αισθάνεται ότι είναι σε ομηρία».

Τους είπε δε ότι η Βουλή δεν είναι κυβερνώσα, ενώ κάποιος συνδικαλιστής του απάντησε ότι «μπορεί να μην είναι κυβερνώσα αλλά ψηφίζει τα νομοσχέδια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass