ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

«Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της δημόσιας εκπαίδευσης»

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
  
Με κεντρικό σύνθημα «Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της δημόσιας εκπαίδευσης» Λαρισαίοι καθηγητές, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ και της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν χθες, στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, ολονύκτια διαμαρτυρία.
Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία, που διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να τους θέσει σε διαθεσιμότητα ενώ παράλληλα, μεγάλος αριθμός καθηγητών μετατάσσεται υποχρεωτικά είτε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είτε σε διοικητικές θέσεις.
Η διαμαρτυρία περιελάμβανε, μεταξύ άλλων την προβολή του ντοκιμαντέρ «Debtocracy – Χρεοκοπία» αλλά και αφιέρωμα στο έντεχνο τραγούδι με το μουσικό σχήμα του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας.
Στον σκοπό της κινητοποίησης αναφέρθηκε εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα η καθηγήτρια Δήμητρα Κόκοβα για να τονίσει μεταξύ άλλων πως «είμαστε εδώ να βροντοφωνάξουμε στην Τρόικα και στον δικομματικό θίασο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που καμώνεται πως κυβερνά τον τόπο ότι δεν θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έγκλημα σε βάρος του λαού μας.
Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους που εντάθηκε με τα Μνημόνια της υποταγής από το αδηφάγο κεφάλαιο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τρόικα και την υποτακτική κυβέρνηση δεν έχει σταματημό.
Η επίθεσή τους έβαλε στο στόχαστρο και τη δημόσια εκπαίδευση για δυο βασικούς λόγους: Η ιδιωτικοποίηση της παιδείας είναι η στυγνή ταξική τους επιλογή, προκειμένου να αντλήσουν κέρδη και απ` αυτόν τον ζωτικό χώρο.
Τους ενδιαφέρει επίσης ο ιδεολογικός αφοπλισμός της νεολαίας και του λαού μας. Ο έλεγχος των συνειδήσεων περνά μέσα από την παρέμβαση στο περιεχόμενο της γνώσης και τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση. Το δικαίωμα στη μόρφωση έχει ήδη μετατραπεί σε προνόμιο για λίγους.
Είμαστε εδώ μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης μας, στην εστία του πολιτισμού, στο φως που κρατά άγρυπνες τις συνειδήσεις των πολιτών, εδώ που το Κοινό των Θετταλών ρύθμιζε τις τύχες του τόπου, όχι ως ικέτες» κατέληξε η ομιλήτρια ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συνέχεια και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μιχάλης Τζιατζιάς.
ΑΛΑΛΟΥΜ
«Ενα απίστευτο αλαλούμ με θύματα χιλιάδες εκπαιδευτικούς και μαθητές είναι πια ο χώρος της δημόσιας εκπαίδευσης» τονίζει με ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «μετά από τις απολύσεις εκπαιδευτικών, κάτι που επανειλημμένα είχε διαψεύσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στο παρελθόν, η συνέχεια είναι ακόμη πιο ευφάνταστη με τις 6.000 μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση υπό το καθεστώς πλήρους απαξίωσης του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όφειλε να γνωρίζει ότι υπάρχουν συνάδελφοι ειδικοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Φυσικής Αγωγής, Μουσικής και Αγγλικών) οι οποίοι είτε παραμένουν στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ είτε δεν μπορούν να μετατεθούν σε περιοχές προτίμησής τους λόγω έλλειψης οργανικών θέσεων.
Ένα πρώτο κουδούνι που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα ακουστεί με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους και τα σχολεία επαρκώς στελεχωμένα. Κανείς δεν ξέρει αν και πότε θα καταφέρει να αποσπαστεί στον τόπο του ώστε να μην χρειαστεί να διαλυθούν οικογένειες και να λειτουργήσουν σωστά τα σχολεία, αφού κανένα χρονοδιάγραμμα αποσπάσεων δεν έχει ανακοινωθεί τη στιγμή που πέρυσι τέτοιο καιρό είχε ήδη γίνει ο πρώτος κύκλος αποσπάσεων.
Ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το ότι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ο Κλάδος παρακολουθεί ανήμπορος ν’ αντιδράσει αφού το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παραμένει ασυγκρότητο, δίχως να έχει τη νομιμοποίηση να πάρει αποφάσεις και να αντιδράσει ουσιαστικά γιατί οι παρατάξεις της «αριστεράς» (Παρεμβάσεις, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, ΕΡΑ) δίχως κανένα σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, αποφάσισαν ότι μπορούν επί δυο μήνες να παίζουν με τον πόνο τον συναδέλφων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να σταματήσει τώρα τον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί» καταλήγει η ΔΑΚΕ.
Β.Κ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass