ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Χάκερς χτύπησαν την ιστοσελίδα της Δευτεροβάθμιας

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2013 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:10
 
Εκτός λειτουργίας, μετά από «χτύπημα» χάκερ, βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες η ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε από τους υπεύθυνους Πληροφορικής (ΚΕΠΛΗΝΕΤ ν. Λάρισας) αλλά επειδή σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανίζεται το ίδιο μήνυμα, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας εξέδωσε χθες οδηγίες πρόσβασης για τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.
Τις τελευταίες ημέρες όσοι εκπαιδευτικοί επιχειρούσαν να εισέλθουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης στην οθόνη του υπολογιστή τους εμφανιζόταν το παραπλανητικό μήνυμα «Προειδοποίηση- η επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο μπορεί να προκαλέσει ζημία στον υπολογιστή σας!» και ακολουθούσαν υποδείξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ειδικοί εκτιμούν ότι το χτύπημα στη σελίδα της Δευτεροβάθμιας είναι «τυχαίο» και από χάκερς που αναζητούν γενικώς ιστοσελίδες με «τρωτά» στο σύστημα ασφαλείας, εγκαθιστώντας κακόβουλο λογισμικό.
Αυτό εκτιμάται καθώς η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη ιστοσελίδα της, πέραν των ενημερωτικών ανακοινώσεων, δεν αναρτά για παράδειγμα, δεδομένα των εκπαιδευτικών που θα μπορούσαν να κλαπούν ή να αλλοιωθούν για κάποιο λόγο. Το «χτύπημα» πάντως αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο που υποστηρίζει την ιστοσελίδα.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας «τις τελευταίες ημέρες παρουσιάστηκε πρόβλημα πρόσβασης στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Λάρισας, καθώς κατά την επίσκεψη της ιστοσελίδας (www.dide.lar.sch.gr) εμφανίζονταν προειδοποιητικό μήνυμα για κακόβουλο λογισμικό.
Το πρόβλημα οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση (hacking) που δέχθηκαν οι ιστοσελίδες που είχαν σχεδιαστεί με βάση τη συγκεκριμένη στρατηγική. Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των τεχνικών υπευθύνων του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Ν Λάρισας, το πρόβλημα επιλύθηκε καθώς αφαιρέθηκε το κακόβουλο λογισμικό που είχε εγκατασταθεί εν αγνοία στον κώδικα της ιστοσελίδας.
Παρόλα αυτά, μέχρι να ενημερωθούν οι μηχανές αναζήτησης και οι φυλλομετρητές για την αποκατάσταση του προβλήματος, ενδεχομένως, σε κάποιες περιπτώσεις να συνεχίζει να εμφανίζεται το ίδιο προειδοποιητικό μήνυμα. Προκειμένου λοιπόν, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας να ενημερώνονται απρόσκοπτα, και μέχρι της καθολικής αποκατάστασης του προβλήματος, προτείνονται οι εξής εναλλακτικές:
Χρήση του φυλλομετρητή Internet Explorer και πληκτρολόγηση της διεύθυνσης www.dide.lar.sch.gr στη γραμμή διευθύνσεων (όχι χρήση μηχανής αναζήτησης). Για όσους χρησιμοποιούν Google Chrome, στο προειδοποιητικό μήνυμα που εμφανίζεται, υπάρχει η επιλογή «Σύνθετες», και στη συνέχεια «Συνεχίστε με δική σας ευθύνη» καταλήγει η ανακοίνωση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass