ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθηγητών

* Τοποθετήθηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσοι εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2013 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:08
 
Με πανθεσσαλική συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στη Λάρισα, στις 12 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, αντιδρούν οι ΕΛΜΕ της περιοχής στις διαθεσιμότητες και στις μετατάξεις καθηγητών αλλά και στις αλλαγές που θα επιφέρει στις εργασιακές τους σχέσεις, η ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για το λύκειο.
Με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ Θεσσαλίας και προαναγγέλλοντας ένα «θερμό» φθινόπωρο, οι καθηγητές θα συγκεντρωθούν σήμερα στην Περιφερειακή Διεύθυνση απαιτώντας να ανακληθεί η εγκύκλιος για τις μετατάξεις αλλά και «να υπολογισθούν από την αρχή και με διαφάνεια τα λειτουργικά κενά».
 Εκατοντάδες Λαρισαίοι καθηγητές, σε μια ιδιαίτερα μαζική για την εποχή, συμμετείχαν χθες βράδυ στην έκτακτη ενημερωτική συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας, τονίζοντας την ανάγκη της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων με κορύφωσή τους κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, καταγγέλλοντας επίσης την κυβέρνηση για την πολιτική της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η διαθεσιμότητα και οι μετατάξεις, ανοίγουν τον δρόμο των απολύσεων και για τους εκπαιδευτικούς».
Απευθύνοντας επίσης έκκληση στους εκπαιδευτικούς, να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις, συγκροτώντας κοινό μέτωπο με γονείς, μαθητές και φορείς και να μην ανταποκριθούν στις προθεσμίες που ορίζουν σχετικές υπουργικές αποφάσεις «έχοντας την ψευδαίσθηση, πως θα σωθούν οι θέσεις τους».
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Μιχ. Τζιατζιάς στην εισήγησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στις μέχρι σήμερα εξελίξεις τονίζοντας ότι «δεν εμπιστευόμαστε πλέον το υπ. Παιδείας» θέτοντας παράλληλα ερωτήματα για το πώς προέκυψαν οι αριθμοί των εκπαιδευτικών που περιλαμβάνονται στους πλεονάζοντες, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν εγγυάται για μη μετακινήσεις εκπαιδευτικών εκτός νομού». Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα καθηγητών ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις η καθηγήτρια Δήμητρα Κόκοβα απηύθυνε έκκληση για ενωτικό και όχι κλαδικό αγώνα τονίζοντας ότι «η διαθεσιμότητα σημαίνει απόλυση».
Αλλοι ομιλητές επέκριναν την ΟΛΜΕ αλλά και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ για τη μέχρι χθες στάση τους, την κυβέρνηση που με «το κλείσιμο της τεχνικής εκπαίδευσης ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτική εκπαίδευση».
Η συνέλευση, που έγινε σε αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, συνεχίσθηκε μέχρι αργά χθες βράδυ, με τους παρευρισκόμενους να καταθέτουν προτάσεις όπως μεταξύ άλλων, για απεργία διαρκείας τον Σεπτέμβριο, για συγκρότηση μετώπου με γονείς και μαθητές «προκειμένου αυτοί να κλείσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο», για ολονύκτια διαμαρτυρία στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας την ερχόμενη Παρασκευή – ημέρα που ολοκληρώνονται οι προθεσμίες για τις μετατάξεις, για διοργάνωση συλλαλητηρίου στη ΔΕΘ και για μουσική συναυλία από σχήμα εκπαιδευτικών επίσης την ερχόμενη Παρασκευή.
Σημειώνεται πως παράλληλα με τις δράσεις στις οποίες αναμενόταν να καταλήξει η χθεσινή συνέλευση, η Επιτροπή Αγώνα της Λάρισας συνεχίζει να λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.
ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ
Στο μεταξύ, με αφορμή το θέμα των μετατάξεων καθηγητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και σε διοικητικές θέσεις φορέων του Υ.ΠΑΙ.Θ., ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος με επείγουσα, χθεσινή, εγκύκλιό του, διευκρινίζει πως «οι εκπαιδευτικοί Β/θμιας Εκπαίδευσης, που υποβάλουν αίτηση μετάταξης με τη διαδικασία που καθορίζεται στην αριθμ. 111967/Δ2/13-08-2013 (ΦΕΚ 1977 τ.Β’) υπουργική απόφαση, δύνανται να μεταβούν σε οποιαδήποτε Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησής τους και να διαπιστωθεί η ταυτοπροσωπία ως τον Παρασκευή 23/8/2013 και ώρα 15.00».
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε παράλληλα στην τοποθέτηση των 302 εκπαιδευτικών τεχνικής εκπαίδευσης που εξαιρέθηκαν από τη διαθεσιμότητα, σε προσωποπαγείς θέσεις στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τους 302 πανελλαδικά, 18 Λαρισαίοι καθηγητές τοποθετούνται σε προσωποπαγείς θέσεις κλάδου ΠΕ Διοικητικών, μία σε θέση κλάδου ΤΕ Διοικητικών και άλλοι δυο σε θέσεις κλάδου ΔΕ Διοικητικών.
Σημειώνεται πως στο σχετικό ΦΕΚ (ΦΕΚ 2021/160813) οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε διοικητικές θέσεις αναφέρονται ονομαστικά.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass