ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ 75 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Εκτός παιδικών σταθμών 31.000 παιδιά!

*Επιστολή της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εργασίας να δώσει λύση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου *Υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος και ο υπουργός Εσωτερικών Ι. Μιχελάκης

Δημοσίευση: 14 Αυγ 2013 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:03
 
Την επιπλέον χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών παιδικής φροντίδας της αυτοδιοίκησης από αδιάθετους πόρους του ΕΣΠΑ ώστε να καλυφθούν και οι αιτήσεις των 31.153 επιπλέον παιδιών που αν και πληρούν τις προϋποθέσεις μένουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.
Στην επιστολή που εστάλη χθες, ο κ. Κ. Ασκούνης παραθέτει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία 91.153 παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στις δομές τη νέα σχολική περίοδο. Ωστόσο, η υπάρχουσα χρηματοδότηση των 150 εκατομμυρίων ευρώ επαρκεί για την κάλυψη μόνο των 2/3 των αιτήσεων, ήτοι 60.000 θέσεις. Για να γίνει δυνατή η ένταξη όλων των παιδιών στο πρόγραμμα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του προγράμματος πρέπει να διαμορφωθεί στα 225 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να καλύψει όλες τις αιτήσεις και μάλιστα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία ανοίγουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ- ΜΕΑ.
Ο κ. Κ. Ασκούνης τονίζει στην επιστολή του προς τον κ. Βρούτση ότι «είναι επιτακτική ανάγκη για άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ που με βάση τις εισηγήσεις της ΚΕΔΕ μπορούν να προέλθουν είτε από αδιάθετους πόρους του ΕΤΠΑ με τη χρήση της ρήτρας ευελιξίας από τα ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», είτε με μεταφορά πόρων από τα ΕΠ «Εκπαίδευση και διά βίου Μάθηση» και «Διοικητική Μεταρρύθμιση», είτε με μεταφορά αδιάθετων πόρων του ΕΚΤ από τους άξονες της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης του ΕΠΑΝΑΔ, ώστε άμεσα να καλυφθούν και οι αιτήσεις των 31.153 επιπλέον παιδιών που μένουν εκτός προγράμματος και να στηριχθούν οι οικογένειές τους σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης».
«Οι προτάσεις μας αυτές, τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, είναι κοινωνικά αναγκαίες, εφικτές και άμεσα υλοποιήσιμες με βάση το ισχύον σύστημα διαχείρισης του ΕΣΠΑ και λειτουργικές καθότι διασφαλίζουν την άμεση αξιοποίηση πόρων που έχει άμεση ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία».
Ο Ι. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ
Υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος των δήμων τάσσεται και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος δημοσιοποίησε χθες επιστολή που έχει στείλει για το ίδιο θέμα την περασμένη Παρασκευή 9 Αυγούστου στον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κ. Χατζηδάκη.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο κ. Ι. Μιχελάκης, στην επιστολή «επισημαίνω την επιτακτική ανάγκη αύξησης των κονδυλίων για την πράξη «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» κατά 75 εκ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη των αυξημένων κοινωνικών αναγκών, που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Η σημασία και η χρησιμότητα του εν λόγω προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητες, καθώς αυτό παρέχει υπηρεσίες φροντίδας παιδιών και εξαρτημένων προσώπων και προσφέρει θέσεις φιλοξενίας σε βρέφη, νήπια, παιδιά και εφήβους με αναπηρίες, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτό χιλιάδες μητέρες στην ευχερέστερη πρόσβασή τους στην απασχόληση.
Με το πρίσμα αυτό το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναζήτηση πόρων, προκειμένου να μην αποκλειστούν από τις πολύτιμες υπηρεσίες του παραπάνω προγράμματος παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν σε αυτές τις δομές».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass