Στις 19 Αυγούστου η έναρξη της Γ’ περιόδου για την «Κατασκήνωση στην Πόλη»

* ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2024 15:50

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου θα ξεκινήσει η Γ’ περίοδος του προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη». Ήδη έχουν ενημερωθεί οι επιλεχθέντες κατασκηνωτές που στην πλειοψηφία τους είναι παιδιά που παρακολούθησαν το πρόγραμμα και σε μία από τις πρώτες περιόδους. Η Γ’ περίοδος ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου και λειτουργεί καθημερινά από 7.30 π.μ. έως 3 μ.μ.

Η καινοτόμος δράση, που αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τους Λαρισαίους πολίτες, απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών για να προσφέρει μια χαρούμενη και δημιουργική νότα δροσιάς στο καλοκαίρι τους. H συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση και η επιλογή των παιδιών γίνεται με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
Οι μικροί «κατασκηνωτές» έχουν τη δυνατότητα μέσα σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και ασφαλές, να συμμετέχουν σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων, να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητά τους, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα και να ψυχαγωγηθούν αναπτύσσοντας την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία, και την αγάπη τους προς τη φύση.
Η «Κατασκήνωση στην Πόλη» υποστηρίζεται από υπηρεσίες του Δήμου και πλειάδα φορέων της πόλης που κάνουν πράξη την «Πόλη που Μαθαίνει», δημιουργώντας δίκτυα, αναπτύσσοντας δράσεις και διαμορφώνοντας προγράμματα για την πόλη και τα παιδιά της.
Με την υποστήριξη έμπειρων παιδαγωγών διαφόρων ειδικοτήτων και τη συνεργασία με φορείς της πόλης, υπηρεσίες του Δήμου, μουσεία, αθλητικούς συλλόγους, πολιτιστικές δομές, βιβλιοθήκες λειτουργούν τα προγράμματα με αθλητικές δραστηριότητες, κολύμβηση, εικαστικά και δημιουργικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, παιδική λογοτεχνία, κουκλοθέατρο, σκάκι, μουσική, αστρονομία περιβαλλοντική αγωγή, φυσικές επιστήμες και πειράματα, προσομοίωση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, πολιτιστικές διαδρομές με τη συνεργασία των μουσείων της πόλης, επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και πολλά άλλα.
Τα Κατασκηνωτικά Κέντρα για την Γ’ περίοδο είναι:
4ο Δημοτικό Σχολείο (Κουμουνδούρου 17-19)
5ο Δημοτικό Σχολείο (Χρυσοχόου 2 – Άγιος Κωνσταντίνος)
14ο Δημοτικό Σχολείο (Γερουλάνου 2 – Ιπποκράτης)
19ο Δημοτικό Σχολείο (Ακαρνανίας 32 – Χαραυγή)
25ο Δημοτικό Σχολείο (Μεραρχίας 2 – Νεάπολη.)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass