Στις 28 Ιουνίου οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

* ΟΙ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΟΠΙΟ * ΣΤΡ. ΣΤΡΑΤΗΓΑΚΗΣ: ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ * ΣΠ. ΜΙΧΑΛΟΥΛΗΣ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2024 15:45

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων θα μπει την Παρασκευή 28 Ιουνίου με την ανακοίνωση των βαθμολογικών τους επιδόσεων στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Την ίδια ώρα που το άγχος των υποψηφίων κορυφώνεται τόσο για τις βαθμολογίες όσο και για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού που θα ακολουθήσει, φουντώνουν τα σενάρια που μιλούν για πτώση των βάσεων εξαιτίας των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων ιδιαίτερα στα μαθήματα της Φυσικής, των Μαθηματικών, ενώ άλλες αναλύσεις μιλούν για χαμηλές βαθμολογίες και στα μαθήματα της Έκθεσης και της Ιστορίας. Ορισμένοι, μάλιστα, έχουν προχωρήσει και σε πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις, μιλώντας για πτώση των βάσεων σε περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική, ακόμη και κάτω από 18.000 μόρια. Πάντως έμπειροι αναλυτές δεν επιβεβαιώνουν καμία από αυτές τις εκτιμήσεις. Ο μαθηματικός-ερευνητής σύμβουλος Σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης σε δήλωσή του στην «Ε» αναφέρει ότι κάθε εκτίμηση διαμόρφωσης των βάσεων σε αυτήν τη φάση είναι και πρόωρη και πρόχειρη. «Αυτές είναι κουβέντες καφενείου. Χωρίς την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, ποιος μπορεί να γνωρίζει πού θα κυμανθούν οι βάσεις. Διαφαίνεται μια πτώση λόγω της δυσκολίας των θεμάτων για παράδειγμα στη Φυσική που πιθανόν να μην επέτρεψε στους υποψηφίους να επιτύχουν υψηλές βαθμολογίες, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας κ. Σπύρος Μιχαλούλης, που αναφέρει ότι στην παρούσα φάση οι υποψήφιοι πρέπει να επικεντρωθούν στο μηχανογραφικό τους.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Τα αποτελέσματα αναμένεται να κοινοποιηθούν την Παρασκευή 28 Ιουνίου μετά τη 1 το μεσημέρι.
Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.
Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου θα γίνει η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου και στα τέλη Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια και τα ονόματα των επιτυχόντων.

ΚΩΔΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΑ
Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.), θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, ακόμη κι αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.
Ειδικότερα, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:
- Όσοι έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024 και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ. και Π.Μ.Δ., ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.
- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
- Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) έτους 2024 που δε συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά επιθυμούν να υποβάλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).
Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα. Γενικότερα, οι διαδικασίες για την απόκτηση password και την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου θα παραμείνουν ενεργές και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.
Β. Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, όποτε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass