ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ψυχολογική ανάλυση προβλημάτων

Δημοσίευση: 30 Οκτ 2014 21:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:47

Διπλωματικές εργασίες που εκπονήθηκαν από φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Ψυχική Υγεία», του τμήματος Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, παρουσιάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Ειδικότερα παρουσιάστηκαν ερευνητικές μελέτες για τη σχέση της χρήσης του αλκοόλ με την τηλεθέαση, το επαγγελματικό stress, τη χρήση του διαδικτύου από ασθενείς με ψύχωση, τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των γονέων παιδιών με χρόνια νοσήματα, τη σχέση της άθλησης με την αυτοεκτίμηση των μαθητών, τους παράγοντες κινδύνου για την παραβατικότητα των ανηλίκων κ.α.

Ενδεικτικά κάποια από τα ενδιαφέροντα ευρήματα της μελέτης που αφορά την παραβατικότητα των ανηλίκων είναι τα εξής:

«Η απουσία φροντίδας είναι ένας γενικός παράγοντας που προδιαθέτει τους νέους σε αντικοινωνική και παραβατική συμπεριφορά.

Η συνεχής παραμέληση και η απουσία γονικού ελέγχου, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επανάληψη των παραβατικών συμπεριφορών.

Η απουσία επίβλεψης, οι ακατάλληλες τιμωρίες, οι πολύ σκληρές πρακτικές πειθαρχίας, αποτελούν επίσης παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη συμπεριφορικών διαταραχών στη σχολική ή και την εφηβική ηλικία».

Από τα αποτελέσματα άλλης μελέτης φάνηκε ότι η ενασχόληση και η συμμετοχή σεοποιαδήποτε φυσική δραστηριότητα, είτε αυτή λαμβάνει χώρα στο σχολικό περιβάλλον, είτε με την μορφή της εξωσχολικής φυσικής δραστηριότητας, συνεισφέρει όχι μόνο στη βελτίωση των φυσιολογικών δεικτών, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των εφήβων, της ορθής αντίληψης και εκτίµησης του εαυτού τους και συνολικά στη σωµατική και ψυχολογική τους ευεξία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass