Ερωτήματα για την καθαριότητα στα σχολεία

ΘΕΤΕΙ Η ΔΑΚΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2022 17:28

Απαντήσεις από τον Δήμο Λαρισαίων ζητά η ΤΕ Καθηγητών της ΔΑΚΕ Λάρισας, για το θέμα των μέτρων που έχει λάβει προκειμένου να εξασφαλίζεται η καθαριότητα στα σχολεία όταν το προσωπικό απουσιάζει λόγω Covid. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από 40 κύματα πέρασε το ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων, εκπαιδευτικοί και μαθητές, για να φτάσουν σε μια συνεχή ροή διά ζώσης μαθημάτων. Τα προβλήματα πολλά και τα έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Συνωστισμός, 300-400 ανθρώπων (μεγάλες σχολικές μονάδες) στις αίθουσες, στους διαδρόμους, στην αυλή.


Δύσκολος χειμώνας, το κρύο «με το τσουβάλι» σε αίθουσες που πρέπει να αερίζονται, διπλές μάσκες, έλεγχοι και επανέλεγχοι σε καθημερινή βάση, με τα κρούσματα να παρουσιάζονται πάλι αυξημένα. Το πρόβλημα με τις απουσίες νοσούντων εκπαιδευτικών από Covid αντιμετωπίστηκε από τους αναπληρωτές τρίμηνης διάρκειας. Το πρόβλημα όμως με τις απουσίες καθαριστριών φαίνεται να μην συγκινεί, ούτε να απασχολεί τους αρμοδίους. Πάγια εντολή των ΚΥΑ είναι να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι των σχολείων δύο φορές ημερησίως.
Τι γίνεται όμως όταν κάποια καθαρίστρια νοσεί και απουσιάζει για οποιονδήποτε λόγο, για μακρά πολλές φορές διαστήματα; Δεν θα έπρεπε να μεριμνούν οι Δήμοι για επιπλέον προσωπικό που θα καλύπτει αυτές τις ανάγκες; Είναι ανεπίτρεπτο, στην πόλη της Λάρισας, να μην απολυμαίνονται τα θρανία, οι αίθουσες, οι τουαλέτες για χρονικό διάστημα εβδομάδας ή και μήνα ακόμη. Μήπως ο Δήμος Λαρισαίων οφείλει να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία και να επιτελέσει το καθήκον του έναντι της εκπαιδευτικής κοινότητας; Περιμένουμε απαντήσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass