Στη Φλωρεντία το Λύκειο της Αγιάς

ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2022 15:03

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Στη Φλωρεντία της Ιταλίας ταξίδεψαν οι εκπαιδευτικοί Ευθυμία Κουφού, Παρασκευή Μπόσιακα και Ιωάννης Φουσίκας στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ KA1 με τον τίτλο «Το ΓΕΛ ΑΓΙΑΣ μπροστά στην πρόκληση για ένα ελκυστικό, ψηφιακό, ευρωπαϊκό σχολείο» που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και συντονίζεται από το Γενικό Λύκειο Αγιάς.


Εκεί παρακολούθησαν τον κύκλο δομημένων μαθημάτων εβδομαδιαίας διάρκειας με τίτλο «Teaching with Moodle: Master the Basics for Effective Online Teaching» που υλοποιήθηκε από τη σχολή Europass Teacher Academy από τις 14/02/2022 έως και τις 19/02/2022.
Βασικός στόχος του σχεδίου κινητικότητας είναι η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού έτσι ώστε να αποκτήσουν σημαντικά προσόντα στις νέες τεχνολογίες και να μπορούν να προσαρμόζονται στα μεταβαλλόμενα, ψηφιακά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Επιπλέον να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και γνώσεις ώστε με σιγουριά και αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ψηφιακά εργαλεία μέσα στην τάξη, να σχεδιάζουν σενάρια μαθημάτων, χρησιμοποιώντας εφαρμογές που κάνουν ευχάριστο και διαδραστικό το μάθημα.
Στο πλαίσιο της παρακολούθησης των δομημένων μαθημάτων, όπου συμμετείχαν και από άλλες χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Ισπανία, Πολωνία), οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δράσεις του Λυκείου Αγιάς, να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να συμβάλουν στην ευρωπαϊκή δικτύωσή του.
Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα να ενισχυθεί ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός του σχολείου και να αποκτηθεί ένα ψηφιακό επίπεδο αντίστοιχο με αυτό των σχολείων της Ευρώπης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass